5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Yozgat tarımı masaya yatırıldı

Yozgat Tarım İl Müdürü Sıddık Aktaşçı, ilçe ve şube müdürleriyle bir toplantı yaparak, Yozgat tarımının bugünkü durumunu, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi konusunda yapılacak çalışmaları değerlendirdi.

Tarım İl Müdürlüğü salonunda yapılan toplantıda açıklama yapan Sıddık Aktaşçı, toplantının amacının il genelinde izlenecek tarımsal faaliyetler ile 2005 yılı çalışmalarını değerlendirip, 2006 yılı içerisinde yapılacak çalışmalar ve projeler üzerinde görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

Temel amaçlarının kış döneminde tarım personelini hızlı bir şekilde hizmet içi eğitimden geçirilerek, teknik ve mevzuat konusunda kendilerini yenilemelerini sağlamak istediklerini vurgulayan Aktaşçı, "Ayırca çiftçimize yönelik eğitim çalışmalar başlatacağız. İlkbahara donanımlı ve çiftçimizi bilgilendirilmiş bir şekilde girmek istiyoruz. Hayvancılığın geliştirilmesi için önce mevcut potansiyel değerlendirilip, daha yüksek et ve süt verimi alabilmek için yem bitkiciliğini artırma konusunda çalışmalar yapacağız. Tarımda sertifikalı tohumluk kullanımını artırmak ve kanola gibi alternatif ürünlerin ekimini yapmayı sağlamak istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 17:11:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?