5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Yozgat'ta kış ölüm gibi

Yozgat'ta aralıksız devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. İl genelinde 392 yol kar sebebiyle ulaşıma kapanırken, yol açma çalışmalarını sürdüren Köy Hizmetleri Karla Mücadele ekipleri, yolda mahsur kalan vatandaşları donmaktan kurtardı. Ekipler köylerde mahsur kalan hastaların da hastanelere ulaşmasını sağladı.

Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü, ulaşıma kapanan 392 köy yolunu açma çalışmalarına başladı. Köy Hizmetleri İl Müdürü Muharrem Şengül, yoğun kar yağışının köy yollarını ulaşıma kapattığını ifade etti. Şengül, "Açma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak kar devam ettiği için açtığımız yollar tekrar kapanabiliyor. Bu sebeple kapalı köy yolu sayımız sürekli değişiklik gösteriyor" dedi.

Şefaatli İlçesi'ne bağlı Erkekli Köyü'nde diyaliz makinesine girmesi gereken 2 kişinin yolların kapalı olmasından dolayı köyde mahsur kaldığını kaydeden Şengül, "Kapalı yolu açıp, bu 2 hastamızı hastaneye ulaştıracağız. Hasta ve doğum olaylarında kapalı yolları açarak, gerekirse kendi servis aracımızla hastalarımızı hastaneye taşıyoruz" diye konuştu.

Diğer taraftan kapalı köy yollarını açmak için büyük çaba sarf eden Köy Hizmetleri Karla Mücadele ekipleri, kendilerini soğuktan korumak için kalori değeri yüksek helva ve kuru üzüm yiyerek çalışmalarını sürdürüyorlar. Kar makineleri operatörleri, kış şartlarının ağır olmasından dolayı çalışmalarında zorlaştığını belirterek, "Ancak bir kişinin hayatını kurtarmak veya kapalı bir köyün yolunu açıp vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanmak ve onların sevinçli halini görmek bizi mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Erkekli Köyü halkı yollarının açılmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, Köy Hizmetleri ekiplerine teşekkür ederken, kendisi için köy yolunu açan ekipleri gören diyaliz hastası Rasim Başyiğit (58) gözyaşlarını tutamadı.

Diğer taraftan donma tehlikesi geçiren Haydarbeyli Köyü İmamı Halil Emrebaş ve yanında bulunan 5 kişinin yolda mahsur kaldığını öğrenen Köy Hizmetleri ekipleri Yozgat merkeze 70 kilometre uzaklıktaki Çadırardıç kasabasına ulaşarak imamı ve vatandaşları kurtardı.

Yolda mahsur kalan vatandaşlar 12 kilometre yürümek zorunda kaldıklarını ve donma tehlikesi geçirdiklerini söyledi. Köy Hizmetleri ekiplerini yolu açmasıyla birlikte vatandaşlar köylerine ulaştırıldı.

Birliklerinden izinli gelen ve yolların kapanmasıyla birlikte Çadırardıç kasabasında mahsur kalan erler ise yolun ulaşıma açılmasıyla birliklerine teslim olmak için yola çıkacaklarını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 13:29:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mücahit varol IP: 212.175.112.xxx Tarih : 5.06.2008 09:35:30

belediye başkanımızın kışın koyün kepçesini ankaraya gonderdiği içinkoyumuzun mahzur kalmıştı