5
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Alman ve İngiliz akını

Ferhat'ın Şirin'e olan aşkı uğruna dağları delerek su getirdiği, 7 bin 500 yıllık tarihinde 13 medeniyete ev sahipliği yapan ve Osmanlı'nın şehzadelerini "yetişsin" diye gönderdiği Amasya'nın yerli turistlerden sonra en çok Alman ve İngilizler'i ağırladığı belirtildi.

Tarihi ve kültürüyle bütün medeniyetlerin adresi olmasına rağmen bugün bağrında daha çok Selçuklu ve Osmanlı izlerini taşıyan ve gelen turistleri kendisine hayran bırakan Amasya'yı, 1998 yılına kadar yabancı turistler arasında en çok Amerikalılar'ın ziyaret ettiği kaydedildi. 1998'den sonra ise İngiliz ve Alman turistlerin Türkiye'ye gelip de uğramadan geçmediği iller arasına giren Amasya, misafirlerini misafirperverliğiyle de kendisine hayran bırakıyor.
Yeşilırmak'ın iki yakasında bulunan dağların eteklerinde ırmak kenarına doğru uzanan tarihi yapıları fotoğraf makineleriyle görüntüleyerek yakınlarına göstermek için turlayan İngiliz ve Alman turistler, bütün tanıdıklarına Amasya'nın ihtişamını anlatacaklarını dile getiriyor.

Amasya'yı İngiliz ve Alman turistlerden sonra sırasıyla en çok Fransız, Hollandalı, Ukraynalı ve Japon turistler ziyaret ediyor. 2004 yılında şehre gelen turist sayısı 137 bin iken, bu sene yıl sonuna kadar kenti 160 bin turistin ziyaret etmesi bekleniyor.

.
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2005 Perşembe 15:46:39
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 03:42:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?