5
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Amasya Safranbolu yolunda

Vali Celaleddin Lekesiz, Amasya'daki tarihi doğal güzelliklerinin turizme yansıtılması için önemli adımlar atılacağını ifade etti.

Vali Celaleddin Lekesiz, daha önceden Safranbolu'ya ziyarette bulunduğunu, Amasya'ya vali olarak atandıktan sonra ilk defa yönetici gözüyle bakmak üzere tekrar gittiğini hatırlattı. Vali Lekesiz, "Safranbolu güzel bir yer. Safranbolu'ya haksızlık etmek istemem ama sivil mimari örneklerinin dışında bir zenginlik yok. Oysa Amasya'nı kalesi, Yalı Boyu, Kral Kaya Mezarları, sivil mimari özellikleri ve saymakla bitmeyecek bir renklilik ve çeşitliliği var. Bu çeşitlilikle birlikte ziyaretçilerin hayranlığını kazanmış ama bir aktivite kazandıramamışız" dedi.

Kente gelen yerli ve yabancı turistlerin götürebilecekleri hediyelik eşya satış yerlerinin bulunmadığından yakınan Vali Lekesiz, "Gelen yerli ve yabancı turistlerin geldikleri yerlere dönüşünde götürebileceği maalesef hiçbir hediyelik eşyamız yok. Bunları esnafımızla paylaşma niyetim var. Mesela Yalı Boyu'nun resminin bulunduğu bir duvar saati yapamaz mıyız, pencerelerinden ışık süzen gece lambası yapamaz mıyız. Safranbolu'da bunu yapmışlar ve her yıl 100- 200 bin tane sattıklarını söylüyorlar. Safranbolu'ya yılda 550 bin yerli ve yabancı turist gelmiş, biz de 150 bin turist gelmiş diye seviniyoruz. Bunların hepsini masaya yatıracağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 16:06:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?