5
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Amasya'ya 5 yıldızlı otel

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Amasya'ya yapılacak olan 5 yıldızlı otelin arsasının, İl Özel İdaresi tarafından alınarak Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildiğini belirtti. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Amasya'ya yapılacak olan otelin yeriyle ilgili yaşanan sorunların çözüldüğünü ifade eden Vali Celaleddin Lekesiz, 76 dönümlük arazinin İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından alınarak Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devrinin yapıldığını açıkladı. 

Vali Celaleddin Lekesiz, "Amasya turizmi için yapacağımız ve yaptığımız birçok çalışma var. Bunların içerisinde yatak kapasitesinin artırılması da var. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün tarafından 5 yıldızlı otel yapılması konusu var. Otelin yapılması planlanan yerin Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne verilmesinde sorunlar yaşanmıştı. Maliye Bakanı ile görüştüğümüzde biz İl Özel İdaresi olarak orayı alacaktık ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne verecektik ücretsiz olarak. Bahsettiğimiz emir geldi, ihale açıldı, ihaleye İl Özel İdaresi de girdi. Başka müracaatçılarda oldu zannediyorum. Onlara böyle bir niyetle bu arsayı Özel İdare'nin alacağı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne verileceği ifade edilince diğer katılımcılar katılımlarından sarfi nazar ettiler. İl Özel İdaresi 76 dönümlük yeri 100 bin 50 YTL'ye aldı. İşin önemine binaen aynı gün orayı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün mülkiyetine geçmek üzere ücretsiz devrettik. Oraya uygun özel bir proje yapılacak, arkasından da yapım ihalesine geçilecek" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 13:19:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?