5
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Yalıboyu'na turizm danışma bürosu

Amasya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Hatuniye Mahallesi'nin girişine turizm danışma bürosu yapılacağını belirtti. 

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, kültür turizminde son yıllarda Türkiye genelinde önemli bir yere sahip olan Amasya'da, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok uğradıkları yerlerin başında gelen, Yeşilırmak kenarında bulunan tarihi Yalıboyu Evleri'nin bulunduğu yere turizm danışma merkezi yapılacağını dile getirildi. 

Daha önceden yerinde bulunan betonarme binanın yıkılmasından sonra uzun bir süre boş kaldıktan sonra Özel İdare tarafından satın alınan Alçak Köprü başındaki boş arsaya tarihi dokuya ve aslına uygun bir bina yapılacağını belirten Vali Celaleddin Lekesiz, 3 katlı binanın birinci katının danışma merkezi yapılacağını kaydedip, "Katlardan birinde hediyelik eşyalar sergilenecek. Diğer bir kat ise faydalı şekilde değerlendirilecek" dedi. 

Turizm danışma merkezi yapılacak binaya çok önem gösterdiklerini söyleyen Vali Lekesiz, yaklaşık 10 gün içerisinde gerçekleştirilecek ihale sonrasında binanın inşaatının başlatılacağını ve en kısa sürede bitirileceğini ifade etti.
iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 10:55:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?