5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

1 yılda 139 yangına koştular

Amasya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 2007 yıl içerisinde 139 yangına müdahale ederek söndürdü.

Amasya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri 2007 yılı içerisinde kent merkezi ve köylerde meydana gelen ev, işyeri, baca, ot, samanlık, orman ve araç yangınlarına müdahale ederek yangınların büyümesini önleyip canları pahasına vatandaşların mallarını kurtardılar.

2007 yılı içinde 22 ev, 11 baca, 5 iş yeri, 3 samanlık, 8 araç, 67 ot, 2 tüp gaz, 5 orman, 2 tarla, 5 depo, 4 kömürlük, 4 trafik kazası ve 1 kalorifer kazanı yangınına müdahale etti. Yapılan asılsız ihbarlardan şikayetçi olan itfaiye çalışanları vatandaşları duyarlı olmaya çağırırken, yangın yerine giderken yaşanan trafik problemlerinin işlerini aksattığını söylediler.

Amasya'da yangınlara müdahale eden itfaiye ekiplerinin işlerini daha iyi yapabilmeleri için makine, araç ve teçhizata önem verdiklerini, yeni malzemelerin alımı konusunda titiz davrandıklarını söyleyen Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Ekiplerimiz yangınlara canları pahasına müdahale ediyorlar. İtfaiye personelimiz gecesiyle gündüzüyle çalışarak insanlarımızın canlarını ve mallarını koruyorlar. İtfaiyemizde çalışan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum ve vatandaşlarımızın da her konuda itfaiye ekiplerine yardımcı olmalarını istiyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 15:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?