5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Hava kirliliğine doğalgaz freni

Amasya'da doğal gaz kullanımının başlamasından sonra abonelik çalışmalarına hız veren dağıtım şirketi, muhtarlardan abonelik konusunda yardım istedi.

Amasya'da 4 yıldır süren doğalgaz çalışmalarının başarı ile sonuçlanmasından ve yeni yılın ilk günü doğal gazın verilmesinden sonra bu sene içerisinde diğer semtlere de doğal gaz verilmesi konusunda girişimlere başlayan doğal gaz dağıtımını üstlenen TAMDAŞ'ın Bölge Müdürü Mustafa Karabacak, Belediye Başkanı İsmet Özarslan ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek doğal gazın aboneliği hakkında bilgiler verdi.

Doğal gazın kullanılmaya başlamasıyla birlikte hava kirliliğinde önemli derecede azalmanın olacağını söyleyen Başkan Özarslan, "Şu anda kentimizin bir bölümü doğal gazı kullanıyor. Amasya'nın tamamının kullanmasıyla birlikte hava kirliliğinden eser kalmayacak. Mahallelerimize abone sayısına göre öncelik verilecek ve ona göre bağlantılar yapılacak" dedi.

Aboneliklerini en kısa zamanda tamamlayan mahallelerin öncelikli olarak doğal gaza kavuşacaklarını söyleyen TAMDAŞ Bölge Müdürü Mustafa Karabacak, "Doğal gaz kullanılmadan önce Amasya'da mutfak, banyo ve ısınmada kent olarak yılda 35 milyon dolar bu işlere para harcanıyordu. Doğal gazla birlikte bu rakam 20 milyon dolara kadar inecek. 40 YTL'lik bir tüp ile yapılan iş doğal gazla daha ucuza yapılacak. Doğal gaz büyük katkı sağlayacak ve harcamalar azalacak" diye konuşytu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 17:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?