5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Yeşilırmak'a 17 santral kurulacak

Türkiye'nin önemli akarsularından birisi olan Yeşilırmak'ın üzerine Amasya sınırları içerisinde toplam 17 adet hidroelektrik santrali kurulacak.

Yeşilırmak üzerine kurulacak hidroelektrik santrallerinden 3 tanesinin sahibi olan Taşyapı Enerji Grubu'nun Taşova ilçesi Ilıca mevkisinde yapımı devam eden Yavuz Hidroelektrik Santrali'nin inşaatında incelemelerde bulunan ve Taşyapı Enerji Grubu'nun sahibi Emrullah Turanlı'dan elektrik santralleri hakkında bilgiler alan Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, Taşyapı Enerji Grubu tarafından yapılacak olan 3 santral sayesinde 472 milyon kilovat saat/yıl elektrik tüketimi olan Amasya'nın elektrik ihtiyacının yarısından fazlasının karşılanabileceğini ifade etti.

Vali Celaleddin Lekesiz'e, Yavuz Hidroelektrik Santrali'nin inşaatını gezdirerek yapılan çalışmaları anlatan Emrullah Turanlı, "Yaklaşık 150 milyon YTL tutarında maliyeti olan Yavuz, Midilli ve Umutlu Hidroelektrik Santralleri 2009 yılının sonlarına doğru tamamlanmış olacak. Amasya'nın bugün ki ihtiyacının yarısından fazlasını karşılayacak olan bu santrallerin yapım sürecinde Amasya'da bize gösterilen ilgi işlerimizi kolaylaştırıyor" dedi.

Gazetecilerin Yeşilırmak üzerine kurulan santrallerin ekolojik dengeye zarar verip vermeyeceği konusundaki sorularını yanıtlayan Vali Lekesiz, "Devlet Su İşleri tarafından bu işlere başlanmadan önce gerekli incelemeler ve planlamalar yapıldı. Elektrik santralleri Yeşilırmak'ta bulunan canlı hayatı olumlu yönde etkiliyor. Bu santrallerde ırmak suyu hem dinlendiriliyor hem de santral öncesinde ırmak suyu kirlilikten arındırılıyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 14:09:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?