5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Bacası tütmeyen ev kalmayacak

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, ilçe kaymakamlarına bacası tütmeyen ev kalmaması için talimat verdi.

Ağır kış şartlarının yaşandığı Amasya'da ilçe kaymakamlarına talimat veren Vali Celaleddin Lekesiz, bacası tütmeyen ve sobası yanmayan ev kalmaması için mahalle mahalle dolaşarak kontrol etmelerini istedi.

İlçelerde komisyonlar oluşturularak yoksul ailelerin evlerinin ziyaret edilmesini isteyen Vali Celaleddin Lekesiz, en önemli ihtiyaç olan yakacak ve gıda malzemeleri dışında bir ihtiyaçlarının olup olmadığının kontrol edilmesini söyledi.

Oluşturulan komisyonlar hemen harekete geçerek yaptıkları ziyaretlerde ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarını karşılarken, duygulu anların yaşandığı ziyaretlerde bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadıkları belirtildi.

Amasya Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Devlet millet bütünleşmesinin ve devletimizin her zaman vatandaşlarımızın yanında olduğunun anlamlı birer örneğini teşkil eden bu ziyaretler, toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi ve sosyal adaletin sağlanması açısından da büyük önem arz etmektedir. Anayasamızda yer alan 'sosyal devlet' olma ilkesi gereği devletimiz, gelir dağılımındaki dengesizliklerin giderilmesine ve yoksul kesimlerin desteklenmesine büyük önem vermektedir. Bu amaçla her il ve ilçede kurulmuş olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, sosyal güvenlikten yoksun, düşkün ve muhtaçlara yönelik, sosyal bir sorumluluğu devlet eliyle yerine getirmektedir" denildi.

Oluşturulan komisyonların geçen pazar günü merkez ve ilçelerde ikamet eden 126 ihtiyaç sahibi aileyi evlerinde ziyaret ettiği, kışlık yakacağı olmayan ya da tükenmek üzere olan ailelere kömür yardımı, bunun yanı sıra gıda yardımı, okuyan çocukları için giyecek yardımı, yeterli ev eşyası olmayanlara da soba ve kanepe gibi yardımların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapıldığı açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 13:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Orhan IP: 88.228.243.xxx Tarih : 23.02.2008 12:38:40

Sayın Valim. İyiki varsınız ve iyiki şehrimizdesiniz. Allah sayınızı artırsın inşallah.