5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

AB uyumlu yapı ustaları sertifika aldı

AB tarafından desteklenen, İŞKUR tarafından yönetilen ve Amasya Özel İdare Müdürlüğü Genel Sekreterliği'nce uygulanan "Amasya Korservasyon ve Restorasyon Eğitimi Projesi" kapsamında 1 yıldır eğitim gören kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na dayanılarak hazırlanan ve İl Özel İdareleri bünyesinde sertifikalı yapı ustalarının yetiştirilmesi için hazırlanan eğitim projesi kapsamında 1 yıldır eğitim gören 32 kursiyer, kurs sonunda sertifikalarını aldı. Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen sertifika dağıtım törenine Vali Celaleddin Lekesiz, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Emniyet Müdürü Mustafa Demirok, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tektaş ve kursiyerler katıldı.

Vali Lekesiz törende yaptığı konuşmada, kurs sonucunda kursiyerlerin önemli nitelik kazandıklarını ifade ederek, "Bu proje, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Avrupa Komisyonu arasında imzalanan anlaşma gereği Aktif İşgücü Programları bünyesinde yürütülen bir projedir. Aktif İşgücü Programları bünyesinde Amasya'da 6 tane proje hazırlandı. Bu projelere baktığımızda bölgemizin ihtiyaçlarına uygun olduğunu, hepsinin de doğru amaçlar için tasarlanmış olduğunu, bölgenin ihtiyaçlarına cevap verdiğini görüyoruz. Projelerin sonuçlanmasından sonrada kursiyerler açısından ortaya ekonomik ve sosyal bir durum çıkıyor. Bu kurs sonucunda da inanıyorum ki devam eden 32 kursiyerimiz son derece nitelikli hale gelmiştir" dedi.

Kursiyerlerin sertifikalarını Vali Celaleddin Lekesiz ve Belediye Başkanı İsmet Özarslan verdi.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 21:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?