5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

AKP'den engellilere destek

AKP Amasya İl Başkanı Mustafa Yıldız, "Özürlülük saklanacak ve gizlenecek bir durum değil, özürlülük bir özelliktir" dedi.
AKP bünyesinde kurulan Özürlüler Koordinasyon Merkezi'nin Türkiye'de özürlülerle ilgili ilk siyasi birim olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Mustafa Yıldız, "Yüzyıllardan beri toplumumuzun özürlü kesimi görmezden gelinmiş, ihmal edilmiş, sorunları ise devasa boyutlara ulaşmış, adeta çözümlenemez hale gelmiştir. Partimizde her zaman olduğu gibi çözümü zor görünen sorunları görmezden gelmek yerine sorunları gündemine almış, çare bulmak için gerekli çalışmaları başlatmıştır" diye konuştu.
AKP'nin programında ve seçim beyannamesinde özürlülerin sorunları ve çözüm önerilerinin önemli bir yer tuttuğunu, hükümetinde göreve geldiği ilk günden itibaren çalışmalara başladığını açıklayan Yıldız, "Bunun neticesinde tarihte ilk defa hükümetimiz özürlüler için 'hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyerek özürlü grupların ihtiyaçlarına cevap veren 5378 sayılı Özürlüler Kanunu'nu çıkartmıştır. Özürlüler veri tabanı oluşturulmasına ve özürlülük bilgisinin nüfus cüzdanında yer almasına dair yönetmelikte Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir" şeklinde konuştu.
..
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 16:01:59
Güncelleme :5 Aralık 2005 Pazartesi 16:06:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?