5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Amasya'nın 'Mor Çatı'sı açıldı

Amasya Valiliği tarafından kurulan Kadın-Aile Danışma Hizmet Merkezi tarihi Yörgüçpaşa Konağı'nda açıldı. 

Türkiye'de ilk olarak Amasya'da kurulan ve Vali Celaleddin Lekesiz, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Kadının Statüsü Genel Müdürü Esengül Civelek, Büyükelçi İnci Tümay, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ve Amasyalılar'ın katıldığı bir törenle hizmete girdi. 

Tarihi Yörgüçpaşa Konağı'nda hizmete giren merkezin açılışında konuşan Kadının Statüsü Genel Müdürü Esengül Civelek, kadına karşı her türlü ayrımcılığın önlenebilmesi amacıyla yapılan gerekli çalışmaların devam ettiğini belirtti. Esengül Civelek, "Kadınlara yönelik hizmetlerin belirli bir standart ve içerikte sunulması amacıyla Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nce oluşturulan ve tüm Valilikler'den talep edilen 'Bütünleştirilmiş Hizmet Modeli' projesi çerçevesinde Kadın Aile Danışma ve Hizmet Merkezleri açılışının ilkinin Amasya Valiliği tarafından gerçekleşmesi Amasya adına memnuniyet verici. Toplumun tüm kesimlerindeki mevcut çabalar kadınların statülerinin yükseleceğine ilişkin geleceğin işaretlerini vermektedir" dedi. 

Amasya'nın aile birliği ve huzurunda örnek illerden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Vali Lekesiz ise, "Türk toplumunun temeli ailedir ve aile kadın erkek eşitliğine dayanır. Devlet, ailenin huzuru ve refahı için ve özellikle anne için gereken her türlü karar ve önlemleri alır, bunun için gerekli teşkilatı kurar. Amasya ve diğer tüm illerde bu tip çalışmalara ihtiyaç var" diye konuştu. 

Açılışa katılan davetliler, tarihi Yörgüçpaşa Konağı'nı gezerek kadınlar tarafından yapılan işlemeleri ve hediyelik eşyaları inceledi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2006 Çarşamba 18:10:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?