5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Artık, geleceğe umutla bakıyorlar

Avrupa Birliği Aktif İş Gücü Yeni Fırsatlar Hibe Programı kapsamında gerçekleştirilen Ayakkabıcılık Eğitim Projesi engelli gençlere iş imkanı ile birlikte umut ve gelecek vaat ederken, engelli gençleri hayata bağlıyor.

Mart 2005 tarihinde başlayan ayakkabıcılık kurs projesini Türkiye Sakatlar Derneği Amasya Şubesi’nin koordinatörlüğünde Amasya Ticaret ve Sanayi Odası, Ayakkabıcılar ve Deri İmalatçılar Odası ile Amasya Meslek Eğitim Merkezi ortaklaşa yürütüyor.

Kursa katılan engelli gençler, kurs ile birlikte hayatlarının ve hayata bakış açılarının değiştiğini belirtiyor. Gelecekten çok daha umutlu olduklarını belirten engelli gençler, “Gelecek ve yalnızlık korkusunu yendik.” derken üretime katılmanın, bir işe yaramanın mutluluğu içindeki gençler özgüven duygusu içinde gelecekten yeni şeyler bekliyor. 68 bin 364 EU proje desteği sağlayan AB Aktif İş Gücü Yeni Fırsatlar hibe Programı, engellilere iş imkanı sunmak ve eğitim sonunda engelli gençlerin ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarını, üretici olarak sosyal hayata katılmalarını amaçlıyor.

Kurs öncesi evinde oturduğunu, hiçbir sanatının olmadığını, gelecekten hiç beklentisinin olmadığını ancak kursla birlikte hayatının ve hayata bakış açısının değiştiğini belirten engelli genç Mustafa Karadeniz (31) " Sakat ve özürlü olarak kendimi toplumdan dışlanmış hissediyordum. Büyük bir boşluk içerisindeydim. Gelecekle ilgili hayal kurmamız bizlere kabus gibi korku getiriyordu. Seviyor ama evlenmeye cesaret edemiyordum. Bu yüzden intihar etmeyi bile düşündüm. Çünkü gelecekle ilgili büyük endişelerim vardı. Ama şimdi artık gelecekle ilgili kaygım yok çünkü burada kurs müddetince bir meslek öğrendik. Arkadaşlarımızla birlikte bunu devam ettirmeyi düşünüyoruz. Artık geleceğe umutla bakıyor ve sevdiğim kızı istemek için gerekli gücü kendimde görüyorum. Eski günleri düşündüğümde hiç bir şey yapamamanın ve yalnızlığın korkusu vardı. Bugün öğrendiğim sanat ile geleceğimi garanti altına aldığım gibi, yarınlarına daha umutla ve dolu dolu bakıyor yalnızlık korkumu da yenmiş bulunuyorum.” dedi.

Mükerrem Uzun - Kenthaber / Amasya
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 10:22:02
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 18:06:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?