5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Hurdalardan vinç ürettiler

Amasya İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nde çalışan işçiler, hurdaya ayrılan araçların parçalarından portif diye tabir edilen 25 bin YTL değerinde vinç yaptı.

Köy Hizmetleri Müdürlüğü'nün Valiliğe bağlanmasıyla Özel İdare Genel Sekreterliği bünyesine katılan atölyede çalışan işçiler, kullanılmayan ve hurdaya ayrılan araçların parçalarından ağır yüklerin kaldırılmasına yarayan vinç yaptı. Devletin bütçesine katkı sağlamak ve devletin işlerinde kullanılmak üzere böyle bir yola başvurduklarını ifade eden Atölye Şefi Durmuş Bulut, "Servis dışı olan araçların malzemelerini kullanarak atölyemize vinç kazandırdık. Genelde ağır iş makinelerinin motorlarını indirmekte ve bakım işlerinde kullanıyoruz. Çok işimize yarıyor" dedi.

Özel İdare Genel Sekreterliği atölyesinde teknik bakımdan yetişmiş elemanların bulunduğunu belirten Yol İş Sendikası Amasya Şube Temsilcisi Ahmet Çoban ise, "Hurdaları kullanılır hale getiren arkadaşlarımız devlete trilyonlar kazandırıyor. Bu vinç hurdadan toplanan kamyon malzemeleriyle yapılarak devletimize 25 bin YTL kazandırılmıştır. Bizlere daha fazla imkanlar verilirse daha büyük başarılara imza atarız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 14:36:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?