5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Samsun Valisi'nden ziyaret

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz'i ziyaret etmek için Amasya'ya geldi. 

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, kendisini ziyarete gelen Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu Valilik girişinde Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hamdi Yanık ile birlikte karşıladı. Valilik Ziyaret Defteri'ni imzalayan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Vali Celaleddin Lekesiz ile birlikte makam odasına geçti. 

Vali Basri Güzeloğlu ile yapacağı görüşme hakkında bilgiler veren Vali Lekesiz, "Samsun Valimiz göreve başlayalı 3 ay oldu. Biz de yakından takip ediyoruz, Samsun'a bir heyecan geldi. Samsun, Yeşilırmak Havza Kalkınma Birliği'nin üyesidir. Birlikleri ilgili çalışmaları değerlendireceğiz ve karşılıklı fikir alış verişinde bulunacağız. Cumhuriyete giden yolda Samsun'un önemi var ama cumhuriyetin mayalandığı şehirde Amasya, Amasya'nın da önemi var" diyerek Samsun Valisi Amasya Tamimi'nin yazılı olduğu ahşap bir rölyef hediye etti. 

Amasya'nın Samsun açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Vali Güzeloğlu, "Amasya, Samsun'a sınır ve komşu bir il olmanın ötesinde birçok projeyi birlikte kurguladığımız, bölgenin kalkınması adına olumlu işbirlikleri gerçekleştirdiğimiz bir il. Samsun'un cumhuriyete giden yolda ilk adımın atıldığı il olmasının yanında, cumhuriyete giden yolda Amasya'nın da çok önemli bir yeri var. Amasya'nın özellikle bölge kalkınmasında Yeşilırmak Havza Kalkınma Birliği'ne hem merkez olma hem de çok olumlu katkılar üretme birikimi var. Bu anlamda çok olumlu devam eden işbirliğimizin bölgenin kalkınması adına çok önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 18:20:14
Güncelleme :28 Eylül 2006 Perşembe 18:27:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?