5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Uğur Mumcu Amasya'da anıldı

Gazeteci, yazar Uğur Mumcu katledilişinin 13. yıldönümünde Amasya'da da anıldı.

Amasya CHP İlçe Başkanı Kemal Aksoy yaptığı basın açıklamasında; “ 24 Ocak Demokrasi ve Cumhuriyetimiz için kara bir gündür. Bugün Kemalist düşüncenin yılmaz savunucularından araştırmacı gazeteci, devrimci, yazar Uğur Mumcu'nen katledilişinin 13. yıldönümüdür. Bugün biz kemalistler, aydınlar, çağdaşlar için kara bir gündür. Bizler ölümünün 13. yıldönümünde bu karanlık günü Türkiye’ye yaşatanlara karşı daha uyanık olmak zorundayız.
Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Ahmet Taner KışlalıI, Gaffar Okan ve Necip Hablemitoğlu aydınlanma yolunda ışık saçarak kitleleri bilgilendiriyorlardı. Bu da aydınlıktan korkanların, karanlık ilişkiler içerisinde olanların işine gelmiyordu. Çünkü onların yaptıklarını, bir şamar gibi onların suratına bu aydın insanlar vuruyordu. Halkın mutlu yarınlarını karartmak isteyenlerin asıl yüzlerini açığa çıkarıyorlardı. İşte bu karanlık güçler böyle aydınlık insanları bir bir susturmak istediler. Zaman zaman da başarılı oldular. Bu güzel insanların bedenlerini yok ettiler. Ancak yanıldıkları bir şey vardı: Onlar toprağa düştükçe yeni filizler boy gösteriyordu. Mumcu’nun bedeni yok edildi ama düşüncesi asla yok edilemedi, edilemeyecek de…

Toplum olarak faili meçhul kavramına karşı bilinçli bir şekilde tavır almak hepimizin görevidir. O halde demokrasi ve adaletin kurumsallaşması için, başta hükümete, siyasi partilere , sendikalara, demokratik kitle örgütlerine ve yerel yönetimlere önemli görevler düşmektedir.

Biz Cumhuriyet Halk Partililer, bu karanlık cinayetleri faili meçhul cinayet diye bize yutturmak isteyen zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Biz neyin ne olduğunu pekala biliyoruz. Bu katiller ve azmettiricileri bir gün mutlaka yaptıkları işin hesabını yargı önünde verecektir.

Uğur Mumcu’yu ve diğer devrim şehitlerini bir kez daha saygıyla anıyor, sağlıklarında taşıdıkları laik, çağdaş, aydınlanmacı bayrağı daha yükseklerde taşıyacağımıza söz veriyoruz.” dedi.
Mükerrem Uzun - Kenthaber / Amasya
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 00:33:54
Güncelleme :24 Ocak 2006 Salı 03:54:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sina IP: 88.248.22.xxx Tarih : 27.01.2008 21:58:02

CHP si merkez ilçe başkanın Uğur Mumcu hakkında söylediklerini samimi bulmuyorum.Kendisi nasıl CHP sine ilçe başkanı oldu bunu bile anlamakta güçlük çekiyorum.Derin bir yapısı bulunan bir kişiliğin bu açıklamaları yaparken nedenli zorlandığını hissediyorum.Uğur mumcu bir devrim şehididir.O nun dünya görüşü ile örtüşmeyen AKP iktidarından beslenen bir kişiliğin o konuşmayı hangi ruh hali ile yaptığını kamuoyuna bırakıyorum.Amasya da çağdaş düşüncenin önünde ki en önemli engelin KEMAL AKSOY gibiler olduğunu düşünüyorum.Bu tür kafaların arkasından kitlelelrin sürüklenmesini beklemek Türk siyasal hareketine büyük bir darbedir.Kemal Aksoy oluşturduğu AMASYA merkez ilçe çatısında AKP nin varoluşunun devamına hizmet etmektedir.AKP yönetimine anlayışına karşı muhalefetsi kalışının ana nedenide salt çıkar ilişkisinden kaynaklanmaktadır.Sevgili Uğur Mumcunun böyle gerici biri tarafından dillendirilmesini kınıyorum.CHP si bu yapısal bozukluklarını gideremeyeceğinden ilk yerel seçimlerde taplo şimdiden ortaya çıkmıştır.Aksoyla Türkiye de CHP sinin her örgütünde vardır.Bu bilerek ve programlanarak yapılmıştır.Bu işgale dur diyecek iradeyi gördüğümüzde zaten sorun ortadan kalkacaktır.Sorun düşüncelerin berrak olamması ,ile ilgilidir.Aksoy önce merkez ilçesinde ki aydın çağdaş solcu kimlikleri pasifize ederek yerlerine kendi dünyasına yakın insabları getirerek sorunun devamına katkı sunmuştur. Acı olan ise ADD yide arkasına almasıdır.Amasyada ki CHP sinin ileri gelenlerinin olmayışından kaynaklanan bu otorite boşluğu işte bu kafalarla doldurulmuştur.Sol tercihin CHP olmadığının önemli kanıtı işte merkez ilçe başkanın kimliğinde saklıdır.Bunlar CHP si örgütünü işgal etmişlerdir.Mevziler el değiştirmiş neo liberalizmin öncü kuvvetleri ile birlikte CHP si artık sağcılaşmıştır.Yolunuz açık olsun.