19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Artvin Bakır'dan eğitime destek

Artvin Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde Artvin Bakır Maden İşletmeleri A.Ş. tarafından bir bilgisayar sınıfı kuruldu.

Artvin Anadolu Kız Meslek Lisesi yöneticilerinin talebi üzerine Artvin Bakır Maden İşletmeleri A.Ş.'nin 10 bilgisayar, 10 koltuk ve projeksiyon cihazı ile kurduğu sınıfın taban dizaynı da yaptırıldı. Sınıf, okul yönetimi tarafından ''Bilişim Teknoloji'' alanı yapıldıOkul Aile Birliği, yöneticiler ve öğrenciler, yaptıkları katkılardan dolayı şirket yetkililerine teşekkür etti.

Okul Müdür Yardımcısı Ali Paçacı, "Artvin Bakır Madencilik A.Ş. yetkililerine böyle bir talepte bulunduk. Yetkililer de bu talebimizi kabul ederek okulumuza bilgisayar, yazıcı, koltuk, tepegöz ve projeksiyon cihazı başta olmak üzere bir dizi bağışta bulundular. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği diğer bilgisayarlar ile 25 bilgisayardan oluşan odayı 'Bilişim Teknoloji' odasına çevirdik" dedi.

1949-1950 yılında Akşam Sanat Okulu olarak kurulan okul, 1952-53 öğretim yılında Kız Sanat Okulu, 1955-56 öğretim yılında Kız Enstitüsü adını aldı. 1974 yılında 9. Milli Eğitim Şurası'nda alınan karar gereğince Kız Meslek Lisesi olan okul, 2002 yılında Bakanlık onayı ile Anadolu Kız Meslek Lisesi adını aldı.

325 öğrenci ve 90 yatılı öğrenci kapasiteli okulda , Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Giyim Üretim Teknoloji, El Sanatları ve Teknolojisi, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri, Bilişim Teknolojileri bölümleri bulunuyor.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 13:49:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?