19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Boğa güreşleri ilgi çekiyor

Artvin'in Derekapı mevkiinde 2 gündür devam eden boğa güreşleri ilginç görüntülere sahne oldu.

Derekapı'da yapılan güreşlere 150 boğa katıldı. 7 Kategoride 8 bin 500 YTL ödül dağıtılacak güreşlerde boğalar rakiplerini yenebilmek için kıyasıya mücadale etti. Yaklaşık 15 bin kişinin izlediği güreşlerde sahipleri boğalarını motive edebilmek için alanda gezdirdi, peşrev çektirdi.
Yusufeli Boğacılar Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen 5. Derekapı Boğa Güreşleri Festivali'nde boğa sahipleri boğalarının kazanmasını sağlamak için alan kenarında tezehürat yapmayı da ihmal etmedi. Güreşler sırasında alan dışına kaçan boğalar zaman zaman tehlike oluşturdu. Alanda çekim yapan Kaçkar TV Kameramanı Serkan Öztürk, güreş sırasında alandan kaçan bir boğanın saldırısından, kendini son anda protokolün bulunduğu platforma atarak zor kurtardı.

Yusufeli Kaymakamı Cahit Çelik, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Okan Kurt ve Yusufeli Belediye Başkanı Yusuf Sağlam'ın da izlediği festivalin ilerleyen saatlerinde Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Kırkatya, Emniyet Müdürü Orhan Ekinci ile daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri güreşleri izlemek için alana geldi.
Güreşleri bir müddet izleyen Vali Aydoğdu, konuşma yapması için arenaya davet edildi.

Telsiz mikrofon ile konuşmak isteyen Vali Aydoğdu, mikrofonun azizliğine uğrayınca, hakemlerin görev yaptığı elektrik direğinden yapılan kuleye çıkmak zorunda kaldı. Vali Aydoğdu kuleye çıkarak konuşmasını tamamladı. Vali Aydoğdu, festivalin daha geniş boyutlu yapılması için gerekenin yapılacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2006 Pazar 21:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?