28
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Tulmaç'a veda yemeği

Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç'ın Bitlis'e tayin olması sebebiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli tarafından veda yemeği düzenlendi. 

Artvin Öğretmen Evi'nde verilen yemeğe, Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Vali Yardımcıları Necmi Akman, Muzaffer Başıbüyük ile bazı daire amirleri, çok sayıda öğretmen ve Milli Eğitim Müdürlüğü personeli katıldı. Yemekte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Tulmaç, Artvin'de yaptığı 3 yıllık görev süresi içerisinde, kentin eğitim ve öğretimini daha üst sırlara taşımak için milli eğitim camiası olarak seferber olduklarını belirterek, "Çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmayan başta sayın valim olmak üzere, milletvekillerimize, siyasi parti temsilcilerine, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ve özellikle kendileriyle çalışmayı bir şans olarak kabul ettiğim saygı değer çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi. 

Eğitim işinin dünyanın bütün ülkelerinde ve kültürlerinde gönüle dayalı bir iş olduğunu ifade eden Vali Aydoğdu ise, "Öğretmenlik, bir ülkenin görünmeyen dünyasına hitap etmek demektir. Görmediğimiz, hissetmediğimiz ama milletleri ayakta tutan temellerde çalışıyorsunuz hepiniz. Bu bakımdan müdür bey konuşurken onu düşündüm. İnsan hayatı böyledir işte, doğarsınız, parantez açılır bir şekilde buradaki müddet dolar. Hz. Azrail'e emaneti teslim edersiniz, parantez kapanır. Bu arada yaptığınız, ettiğiniz şeyler gök kubbede bizden bir eser olarak kalır veya kalmaz. Ama eğitimciler için mutlaka kalır. Çünkü siz insanlarla uğraşıyorsunuz, insanlara bir şeyler öğretiyorsunuz, kıymetlerinizi aktarıyorsunuz. Yani yüzyıllar sonra Artvin'de Türk bayrağı dalgalanacaksa bu sizin eseriniz olacak" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından, İl Mili Eğitim Müdürlüğü personeli adına Vali Aydoğdu, Tulmaç'a plaket verdi. Yemeğe katılan öğretmenler daha sonra müzik eşliğinde horon oynadı.

.
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2006 Salı 14:14:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?