28
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Yüksek okul için yer arayışı

Artvin’in Yusufeli ilçesinde kurulacak olan yüksek okul için yer arayışı sürüyor.

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof.Dr.Cantürk Gümüş, Yusufeli Kaymakamı Mevlüt Ozmen, Belediye Başkanı Yusuf Sağlam, Yusufeli Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü’ne atanan Hüseyin Kurt ile birlikte Çok Programlı Lise’ye ait öğrenci yurdunda incelemede bulundu.

Çok Programlı Lisesi Öğrenci Yurdu Müdürü Necati Karataş’tan yurtla ilgili bilgi alan yetkililer, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı. Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Cantürk Gümüş, YÖK’ün aldığı kararla Yusufeli Meslek Yüksek Okulu’nun kurulduğunu belirterek “Bunun Artvin’e ve Yusufeli’ne hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İyi bir başlangıç oldu. Bu binayı gezdik, yüksek okul amacına kullanılıp kullanılamayacağına güzel bir bina memnun oldum. Değerlendirebileceğimizi düşünüyorum. Bunun ötesinde yüksek okulun eğitim ve öğretime başlaması için bir süreç gerekiyor. Yurt sorunu var. Öğretim elemanı bulmak lazım. Sanıyorum 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında Yusufeli’ne öğrenci almaya çalışırız. Müdür atadık. Kendisi burada çalışmalara başlayacak. Yusufeli’nin ileri gelenlerinin de katkıları olacak” dedi.

Kaymakam Mevlüt Özmen de “Yusufeli, tarihi ile doğası ile kültürel birikimi ile Türkiye’deki diğer ilçelerle baktığımızda bir yüksek okul ve fakülteyi çoktan hak etmiş durumdayız. Biz elimizden gelen bütün çalışmaları yaptık. Rektör yardımcımızın da desteğini aldık. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, bakanımız Faruk Çelik, milletvekilimiz Ertekin Çolak’ın bu konuda yoğun desteğini aldık. Bu konuda yoğun bir şekilde calışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni binayla ilgili projelerimizi çizdik ve yakında inşaatına başlayacağız. 2008-2009 eğitim yılına yetiştirmeyi planlıyoruz”diye konuştu.

Yusufeli Belediye Başkanı Yusuf Sağlam da, yüksek olunun ilçeye ve vatarndaşlara hayırlı olmasını dileyerek “Yusufeli’nde yüksek okulun kurulması ile Yusufeli halkı söylemleri ile bile heyecanlanmıştır. Sivil toplum örgütleri ve esnafı ile halkımız bu konuda tek vücut olmuştur. İşi bu noktaya kadar getirdik, bu bir aşamadır. YÖK genel kurulundan bu karar çıktı, okul açıldı, yüksek okula müdür atandı, ben Yusufeli’nin çehresinin değişeceğini bu konuda çok heyecanlı olduğumuzu ve ilçemize ve de halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum”.

Öte yandan heyet, Karabekir İlköğretim Okulu’nda da incelemede bulundu. Kaymakam Özmen ve beraberindekiler, kar altında öğrencilerle bir süre sohbet etti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 12:54:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasindeniz IP: 85.105.244.xxx Tarih : 22.02.2008 12:31:19

hanii nerdeee Savsattaa werdgınızz sozlerr vekilimmm y.Okll yapılıjaktıı ne olduu o kadar oy aldınzız ama bır kere geldgınzız yok nerdee hepp kendii yerinezeee yatrıım y.eli ne zman bu sıteye gırsemn hep yusufelindesiniz Werdiginizzz Sozleriii Bekliyoruz.