19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Vali'den okullara denetim

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, eğitimde başarı grafiğinin yükseltilmesi için okulları sıkı takibe aldı. Vali Aydoğdu, Artvin Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cantürk Gümüş, Vali Yardımcısı Necmi Akman ve İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç ile birlikte Artvin Anadolu Öğretmen Lisesi ve Artvin Sağlık Yüksek Okulu'nda denetlemede bulundu.

Artvin Anadolu Öğretmen Lisesi pansiyonunu, yemekhanesini ve kantinini denetleyen Vali Aydoğdu, Okul Müdürü Osman Ünal'dan bilgi aldı. Okul pansiyonundaki odaların kalabalık olduğunu gören Vali Aydoğdu, öğrencilerin daha sağlıklı ve hijyen koşullarda barınabilmeleri için odalarda kalan öğrenci sayısının azaltılması gerektiğini söyledi.

Öte yandan Vali Aydoğdu, ödenek temin edilmesi halinde beton tabanların halı ya da parke döşenmesini istedi. Yemekhanede de incelemelerde bulunan Vali Aydoğdu, yemekhanede tabldot sisteminden tabak sistemine geçilmesinin ve ayrıca su bardaklarının da cam bardak olmasının daha sağlıklı olacağını belirtti. Kantindeki incelemesinde ise Vali Aydoğdu, işletmeciye kantin salonundaki kırık pencere kollarının onarılmasını ve temizlik kurallarına riayet etmesini isteyerek bir hafta süre verdi.

Denetimin ardından öğretmenlerle bir süre sohbet eden Vali Aydoğdu, Artvin'de ÖSS ve ÖYS sınavlarındaki başarının nasıl arttırılabileceğini sordu. Öğretmenler Artvin'de Fen Lisesi eksikliğinin başarı oranını düşürdüğünü ifade ederek, Artvin'e Fen Lisesi'nin şart olduğunu dile getirdiler. Ayrıca her okulda ÖSS 'ye ücretsiz hazırlık kursları açılmasını önerdiler.
Okuldaki öğrencilerle de görüşen Vali Aydoğdu, 9'ncu sınıf öğrencisi Aydın Başlılar'ın kendisini tanımaması üzerine kendisini tanıtarak, öğrencinin kravatını düzeltti ve okuldaki başarısı hakkında bilgi aldı.

Kafkas Üniversitesi'ne bağlı Artvin Sağlık Meslek Yüksek Okulu'nda da incelemeler yapan Vali Cengiz Aydoğdu; okulun yurt, yemekhane ve kantin kısmındaki eksikliklerin bir an önce giderilmesi talimatını verdi. Özellikle kantinin hijyenik olmadığını gören Vali Aydoğdu, kantinde bu şartlar altında gıda maddeleri satılmasına izin verilmeyeceğini kaydetti. Kantin işletmecisine 15 gün süre veren Aydoğdu, şartların düzeltilmemesi halinde kantinin kapatılacağını söyledi. Burada öğrencilerin sıkıntılarını da dinleyen Vali Aydoğdu'dan, hemşirelik bölümü ikinci sınıf öğrencisi Nurdan Adatepe, kantin salonunun bir bölümüne internet bağlantılı bilgisayar ile televizyon istedi. Ayrıca mevcut spor sahasının daha düzenli bir hale getirilmesini talep etti. Vali Aydoğdu da gerekenlerin en kısa sürede yapılacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 23:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?