16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Eğitim-Sen'in kapatılmasına tepki

Eğitim-Sen'in kapatılması ile ilgili 27 Ekim tarihinde Ankara'da görülecek duruşma öncesinde, Bartın Eğitim-Sen Şubeleri basın açıklaması düzenledi.

Hükümet Caddesi'nde düzenlenen basın açıklamasına, yaklaşık yüz Eğitim-Sen üyesi katıldı. Eğitim-Sen Bartın Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Ünlü, Yönetim Kurulu üyesi Eylem Yılmaz Dönertaş, ve Yönetim Kurulu üyesi Murat İdacı ayrı ayrı basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Sen'in, eğitim emekçilerinin yüz yıllık mücadele geleneğini geleceğe taşımaya kararlı olduğunu belirten Eylem Dönertaş, kökleri yüz yıla yakın bir geçmişe dayanan örgütün, bu oyunları bozacak birikim ve deneyimlere sahip olduğunu ifade etti.

27 Ekim tarihinde yerel mahkemenin durması gereken noktanın, Türkiye'nin çağdaş, medeni toplumlar düzeyine ulaşmadaki inat ve ısrarlarını güçlenderin noktada olması gerektiğini de vurgulayan Eylem Yılmaz Dönertaş, "Demokratik, bilimsel, laik ve parasız bir eğitim sisteminin kurulmasında, yüz binlerce eğitim ve bilim emekçisinin ekonomik, demokratik, özlük, hukuksal haklarının kazanılmasında, herkese kamusal nitelikli eğitim hakkının savunulmasında temel güvence olan Eğitim-Sen'in yaşaması ve yaşatılması bugün her zamandan daha çok gereklidir.

Eğitim ve bilim emekçileri geçmişten bu yana sahip olduğu ve savunduğu ilke ve değerleri, mücadele geleneğine bağlı kalarak geleceğe taşımaya kararlıdır" dedi.

Emniyet birimleri tarafından basın açıklaması sırasında bir takım önlemler alınırken, basın açıklaması yapan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2005 Pazar 11:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?