17
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Lisede insan hakları semineri

Bartın Köksal Toptan Lisesi'nde öğrencilere yönelik İnsan Hakları semineri verildi. Seminerde Vali Yardımcısı tarafından öğrencilere insan haklarının tanımı ve insan haklarının önemi anlatıldı.

Seminere Bartın İnsan hakları Kurulu Başkanı ve Vali Yardımcısı Celal Dinçer, Baro Avukatlarından Nail Öztürk, Okul Müdürü Rahmi Erarslan, Kurul Üyeleri Rıza Çakın ile Özgül Yılmaz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Yardımcısı İnsan Hakları Kurulu Başkanı Celal Dinçer öğrencilere, "İnsan haklarının tanımı, insan haklarının önemi ve gerekliliği, insan haklarının özellikleri, insan hakları evrensel beyannamesi, Türkiye'de insan haklarına geçiş, Bartın İnsan Hakları İl Kurulu çalışmaları, insan haklarının sınırları, kadın hakları ve aile içi şiddet" konularında ayrıntılı bilgiler verdi.

Vali Yardımcısı Dinçer, öğrencilere insan hakları konusunda ihlale uğramaları durumunda İl Kurulu Danışma masasına müracaat etmeleri gerektiğinin altını çizdi. Öğrencilerin büyük bir dikkatle dinledikleri insan hakları eğitim seminerinde Dinçer, kadınların tarihte yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, örnek olarak ancak 2000 yılında kadınlara eşinin izni olmadan çalışma hakkının verildiğini vurguladı. 3 bin 209 belediyemizin bulunduğu ülkemizde 25 kadın belediye başkanı bulunduğunu hatırlatan Vali Yardımcısı Dinçer, bu oranın daha da artması gerektiğini ifade etti.

Baro avukatlarından Nail Öztürk ise İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile ilgili bilgiler verirken, 1924'de çocuk hakları konusunda evrensel bildirgeyi imzalayan ilk ülkelerden birisi Yüce Önder Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin olduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 14:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa asmaci IP: 77.177.147.xxx Tarih : 11.01.2008 22:14:15

bütün koyler kasabalar haklar konusunda bilgilensin eh iyi bir gelisme baslangici.