16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Eylemciler yola çıktı

Eğitim-Sen Bartın Şubesi üyeleri, yaptıkları basın açıklamasının ardından, yarın Ankara'da yapılacak olan "Örgütlü Toplum, Demokratik Türkiye ve İnsanca Yaşam" mitingine katılmak üzere yola çıktı.
Bartın otobüs terminalinde toplanan 100 kadar Eğitim-Sen üyesi adına Şube Sekreteri Murat İdacı tarafından basın açıklaması yapıldı. İdacı, Türkiye'de yıllardır yanlış ekonomik, sosyal ve siyasi politikalar uygulandığını öne sürerek, toplumun tüm kesimleri gibi, eğitim ve bilim emekçilerinin de bu yanlış uygulamalardan etkilendiğini savundu.
İdacı, "Yıllardır eğitimin ve eğitim emekçilerinin sorunlarını yok sayan siyasi iktidarlar, bugün eğitim sisteminin ve eğitim çalışanlarının yaşadığı sorunların öncelikli sorumlusudur. Eğitim sisteminde yaşanan sorunlara dikkat çekmek, herkese eşit ve parasız nitelikli eğitim hakkı için başlattığımız yürüyüşümüze, öğrencilerimizin, öğrenci velilerinin ve parasız, nitelikli eğitim isteyen tüm kesimlerin gerekli ilgi ve desteği göstereceğine inanıyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin eğitim hakkının ellerinden alınmasına, eğitimin tamamen paralı hale getirilmesine karşı başlattığımız eğitimcilerin büyük yürüyüşüne, kendisi ve çocukları için gelecek kaygısı taşıyan herkesin desteğini bekliyoruz" dedi.
Eğitim-Sen üyeleri, basın açıklamasını tamamladıktan sonra, Ankara'da yapılacak mitinge katılmak üzere yola çıktı.
..
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 16:05:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?