18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Kardeşten malzeme desteği geldi

Kurumlar arasında sosyal sorumluluk bilincinin geliştirilmesi ve dayanışmanın sağlanması amacıyla Bartın'da başlatılan "Kamu Kurumları Kardeş Okul Projesi" kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü, kardeş okullara malzeme yardımını sürdürüyor.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, okulların ihtiyaçlarının karşılanmasını, muhtaç öğrencilere destek olunmasını, öğrencilerin ve velilerin sağlıkla ilgili konularda bilinçlendirilmesini, öğrencilere bedenen, ruhen ve sosyal yönden destek sağlayarak olumlu bir eğitim ortamı oluşturmayı ve eğitime katkıda bulunmayı hedefleyen İl Sağlık Müdürlüğü'nün, kardeş okullarına malzeme desteğini esirgemeyeceği bildirildi.

Proje başlangıcında kardeş okulları ile yaptığı toplantıda yıllık faaliyet planını oluşturan Sağlık Müdürlüğü, kardeş okullarının ihtiyaç tespitini yaparak okullara malzeme desteği sağladı. Kardeş okullar için alınan 2 adet projeksiyon cihazından birisi Vali Yavuz Erkmen İlköğretim Okulu'na teslim edildi. Diğer projeksiyon cihazı ise Ulugeçit İlköğretim Okulu'na teslim edilecek.

Sağlık Müdürlüğü, okulların ihtiyacı olan temizlik ve kırtasiye malzemesini de temin edeceğini belirtilirken, ayrıca öğrencilere ilkyardım gereken durumlarda müdahale edebilmek amacıyla okullara ilk yardım dolabı ve ilkyardım malzemesi verdi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 12:06:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?