17
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Vali Küçük'ten köy okullarına ziyaret

Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın Merkeze bağlı Ulugeçit Ambarcı ve Şiremir Tabaklar ilköğretim okullarında incelemelerde bulundu Vali Küçük, okulların millet malı olduğunu ve iyi korunması gerektiğini söyledi.

Bartın Valisi İsa Küçük ve Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, köy okullarına giderek ziyaretlerde bulundu.

Bartın'da eğitim ve öğretimde hızın kesilmeyerek, yeni okul binalarının öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunulduğunu belirten Vali Küçük, Ulugeçit Ambarcı ilköğretim okulunda 770 bin YTL harcanarak yapılan yeni ek binada incelemerde bulundu.

Okul Müdürü Ali Çobanoğlu ve öğretmenlerden, öğrencilerin İngilizce düzeyleri konusunda bilgiler alan Vali İsa Küçük öğrencilere, yabancı dil bilmenin hatta bir çok dil bilmenin önemini ifade etti.

Öğrencilere yaz tatilinde ne yaptıklarını İngilizce olarak anlatmalarını isteyen Vali Küçük, "Kitap okuyarak geleceğimize ışık tutmalıyız. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün başlattığı Türkiye Okuyor kampanyasına ilimizde de siz öğrencilerimize kitaplar hediye ederek gönülden destek veriyoruz. Siz yavrularımızdan beklediğimiz sadece başarılı bir öğrenci olmanızdır. Yeni taşındığınız binanızdaki her şeyi güzel kullanmanızı istiyor, başarılar diliyorum" dedi.

"OKULLAR MİLLET MALIDIR"
Öğrencilere yeni okul binasını sevip sevmediklerini soran Vali İsa Küçük'e öğrenciler, "Çok Seviyoruz" cevabını verdi Vali Küçük öğrencilere sorduğu, "Bu okulu kim yaptı, okulun parasını kim ödedi?" sorusuna da "devlet" cevabını aldı. Cevap karşısında Vali Küçük, "Evet okulu devlet parası ile yaptık ama unutmayın devlet bu paraları anneniz-babanızın ödediği vergilerden kazandı. O yüzden bu okullar ana-babanızın paraları ile yapılıyor. Onu gözünüz gibi koruyun, okullar millet malıdır, daha çok çocuk gelip bu sıralarda okuyacaktır" dedi.

Bartın Valisi İsa Küçük, 1'nci sınıf öğrencilerine eğitim ve öğretime yeni başlayan öğrencilerimizin okuma düzeylerinin gelişimi için kitaplar hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 15:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?