22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Öğrenciler laboratuara kavuştu

Bartın Gözpınar İlköğretim Okuluna Washington Türk Kadınlar Derneği ve Köy Öğretmenleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yaptırılan laboratuar hizmete açıldı. 

Bilgi Teknoloji laboratuarının açılış törenine Bartın Valisi İsa Küçük, eşi Emine Küçük, Belediye Başkan Vekili Ahmet Altıntel, Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Bat, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süheyla Gürsel ve Yönetim Kurulu üyeleri, Washington Türk Kadınları Derneği adına Şükran Demircan, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. 

Vali İsa Küçük, ”15 yıldır Bartın'daki eğitim ve öğretimin gelişmesinde desteklerini esirgemeyen başta dernek başkanımız Süheyla Gürsel ve Yönetim Kurulu üyelerine, derneğimizin diğer üyelerine şahsım ve Valiliğim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgili köy öğrencilerimizde öğretmenleriyle el ele vererek her türlü güzelliği başarabiliyorlar. Büyük Atatürk'ün yaptığı bütün devrimleri ve o devrimleri tamamlayan diğer unsurların yani kılık-kıyafetin, harf devriminin, rakamların kullanılmasının, saatin-takvimin değiştirilmesinin bir tek anlamı vardır ve Yüce Atatürk bunu şu şekilde ifade etmiştir ki 'Bizim için nihai hedef, Türk Ulusu için nihai hedef çağdaş uygarlık düzeyini aşmaktır.'Sevgili öğrenciler, değerli konuklar çağdaş uygarlık düzeyini aşmak ne demektir. Çağdaş uygarlık düzeyini aşmak bizim Türkülerimizin, Şarkılarımızın dünyanın değişik yerlerinde dinlenmesi,bizim yazarlarımızın Romanlarının,Hikayelerinin başka ülkelerde okunması demektir,Türk Dilinin başka ülkelerde konuşulması demektir. Bunun için okullarımız çok önemlidir. İşte bu nedenle okula, öğretmene, öğrenciye ama özellikle kırsal kesimde eğitim ve öğretime çok önem veriyoruz” dedi. 

Köy okullarından mezun olan her 100 erkek öğrenciden 20'sinin liseye devam etmediğini, buna karşılık her yüz kız öğrencinin 50'sinin de liseye devam etmediğini belirten Küçük, ”Bütün bu çalışmalar dünyanın bir ucundaki Amerika'dan, Washington'daki Türk Kadınları İlimizdeki Köy Öğretmenleri ile Haberleşme ve Dayanışma derneğiyle işbirliği içinde yaklaşık 50 senedir Türkiye'nin her yerinde,15 yıldır da Bartın'da eğitim ve öğretime büyük destek sağlıyorlar. Bu çalışmalar inanınız ki hiçbir zaman boşa gitmeyecektir. Bende bir köy çocuğuyum. Bu güzel köy çocuklarımız, Türkiye Cumhuriyetinin köy çocuklarına verdiği demokrasi,özgürlük ve eğitim hakları içerisinde öğretmenleri onların ellerinden tutarak her birini Öğretmen, Mühendis, Doktor, Kaymakam, Vali yapacaktır. Bunları hep beraber Türk Ulusu olarak başarıyoruz, başaracağız bundan sonrada başarmaya devam edeceğiz. Hiç bir zaman ümitsizliğe kapılmadık, kapılmayacağız” diye konuştu. 

Küçük, konuşmasının ardından Köy Öğretmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süheyla Gürsel'e ve Yönetim Kurulu üyelerine, Washington Türk Kadınları Derneği adına Şükran Demircan'a plaketlerini takdim etti. 

Açılışı yapılan Bilgi Teknoloji laboratuarını gezen Vali Küçük ve katılımcılar laboratuarda öğrencilerin yaptıkları çalışmaları inceleyerek yine öğrencilerin yaptıkları deneyler hakkında bilgiler aldı.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 15:13:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?