6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Bakırköy'e alternatif olacak

Bolu'da Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla Hülya Ensari başhekimliğinde kurulma kararı alınan Ruh ve Sinir Hastanesi'nin, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne alternatif olması planlanıyor. 

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karar sonrası, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin İstanbul Bakırköy'de bulunan Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne alternatif olması için çalışmalar devam ediyor. Hastanenin kurulması için çalışmaların devam ettiğini belirten Sağlık İl Müdürü Dursun Koç, "Şu anda yapılan atamalar sonrası 2 tane daha psikiyatri uzmanı gelecek. Toplamda 7 psikiyatri uzmanımız olacak. Şu anda mevcut yatak kapasitemizle bölgeye hitap edebilmemiz oldukça zor. 100 yatak kapasitesine sahibiz. Hekim sayısını ve yardımcı ekipmanları arttırmak için destekleme yaparsak bu sıkıntılar en alt seviyeye inebilir" dedi. 

Alman Kızılhaç tarafından yapılan binanın ömrünün 30 yıl olarak belirlendiğini belirten Koç, "Kullanacağımız binamızın ömrü 30 yıl olarak söylendi fakat bina ileriki zamanlarda isteklerimize cevap vermezse yeni bina yapılabilir" diye konuştu. 

Kurulması için çalışmaları devam ettirilen Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne alternatif olması için proje geliştirdiklerini belirten Koç, "Gündüz hastanesi olarak bir projemiz var. Yani kreş gibi hizmet vermeyi düşünüyoruz. Psikolojik sorunu olan insanlara, gündüz saatlerinde bir meşgale odası ayırarak onlarla yakından ilgileneceğiz. İlaçlarını ve tedavilerini düzenli bir şekilde takip edeceğiz. Ülkemizde bu hizmeti veren Bakırköy Hastanesi'nden başka hastane yok. Biz de bu uygulamayı gerçekleştireceğiz. Artık bizim için deli diye bir şey yok. Şizofreni diye bildiğimiz hastalarımız, normal günlük yaşantılarına kontrol altında devam etmekteler" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 14:06:42
Güncelleme :2 Ekim 2006 Pazartesi 10:47:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?