8
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

12 milyon dolarlık yatırım hedefi

Merkezi Ankara'da bulunan Çorumlular Federasyonu bünyesinde kurulan Çorumlu Sanayi ve İşadamları Derneği (ÇORSİAD) yatırım yaparak federasyonu ekonomik olarak güçlendirmeyi hedefleniyor.

ÇORSİAD Jeotermal projesiyle Çorum'da 12 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı planlarken, proje ildeki sanayici ve işadamlarına da tanıtılarak katılımları sağlanacak. Ankara'daki ve Çorum'daki sanayiciler güç birliği yaparak Ankara'da güçlü bir federasyon kurmayı planlanıyor.

Çorumlular Federasyonu Genel Başkan Yardımcıları Akif Arkan ve Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Nuhut ile Genel Sekreter Mahmut Aygun, Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ı makamında ziyaret ederek ÇORSİAD tarafından Çorum'da kurulması planlanan jeotermal projesine destek aradı.

Ziyaret sırasında konuşan Çorumlular Federasyonu Genel Başkan Yardımcıları Akif Arkan, yaklaşık 2 yıl önce Ankara'da kurulan federasyonun amacının Çorum'u tanıtmak ve yeni iş alanları oluşturmak olduğunu ifade etti. Bu kapsamda ülkenin herhangi bir yerinde bir yatırım yapmak için girişim başlattıklarını anlatan Arkan, "Ülkenin herhangi bir yerinde termal, devre mülk, kaplıca evleri, otel, kür ve sağlık merkezi gibi yatırım projesiyle ilgili görüş alışverişinde bulunacağız.

Yapacağımız projenin maliyeti 12 milyon dolarlık. Ancak bu yatırımın 40 milyon dolarlık getirisi olacak" dedi.

Çorumlular Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi eski Halter Federasyonu Başkanı Kenan Nuhut ise Ankara'daki Çorumlular'ın çocuklarıyla birlikte sayılarının 1 milyona ulaştığını belirterek, federasyonun ekonomik olarak güçlenerek Ankara'da siyasi olarak da önemli bir güç sahibi olmak istediklerini ifade etti.

Ankara'da çok sayıda Çorum'u olmasına rağmen TBMM'de yeterince temsil edilemediklerinden yakının Kenan Nuhut, "Ben İnanıyorum ki, Çorumlular Federasyonu sayesinde Ankara'daki Çorumlular'ı birileri görecek ve Çorumlular'ın gerçek güçlerini ortaya sereceğiz. Amacımız Çorum'u en iyi şekilde temsil etmek ve memleketimizin haklarını korumaktır" diye konuştu.

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, federasyonun yapacağı çalışmalara imkanlar ölçüsünde gerek kişisel gerekse belediye olarak destek vereceğini vurguladı.

Ankara'da çalacakları bir kapının olması ve bu kapının bir federasyonda birleştirilmesinin Çorumlular için çok önemli olduğunu ifade eden Atlamaz, "Çorumluları Ankara'da çok iyi temsil edin ve hakkımızı arayın" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 15:02:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?