7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

İlkokul öğrencileri Anıtkabir'i gezdi

İskilip Azmi Milli İlköğretim Okulu öğrencileri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ziyaret ederek, Milletvekili Murat Yıldırım'a konuk oldu.

Okul Müdürü Mehmet Köz, öğretmen Yusuf Ahirzaman ve doktor Erdoğan Karaman ile 45 öğrenciden oluşan ekip, saat 11.00'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelerek Genel Kurul salonu, tören sahası, iller koridoru ve kulisler ile halkla ilişkiler binalarını gezerek yetkililerden bilgiler aldı. Daha sonra Çorum Milletvekili Murat Yıldırım ile biraraya gelen okul yönetici ve öğrencileri, TBMM bahçesinde sohbet etti.

Öğrencilerin Çorum'a ve Türkiye'ye yapılan hizmetler konusundaki sorularına cevap veren Milletvekili Yıldırım, "Derslerinize iyi çalışmanız, sizleri yüksek makam ve mevkilere taşıyacaktır. Gün gelecek sizlerin içerisinden çıkacak insanlar belki bu ülkeyi yönetecek, vali olacak, genel müdür olacak, milletvekili olacaktır. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz ve bizler sizlere güveniyoruz. Bu sebeple sizlerin eğitim şartlarının yükseltilmesi, daha iyi fiziki şartlarda eğitim yapmanız için üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz. Çorum son yıllarda yaptığı atılımla Türkiye'nin gerek sanayide gerekse de turizmde yıldız şehirleri arasında yer almaya namzettir. İskilip ilçemiz de tarihi konakları, yetiştirdiği büyük ilim adamları ve diğer yöresel özellikleriyle bir açık hava müzesi konumundadır. Özellikle İskilip İlçesi'nde yaşayan el sanatları iç ve dış turizmin yörede gelişmesine katkı sağlayacak etkenlerdendir. Gerek bizler milletvekili olarak gerekse de belediye başkanımız ve diğer yöneticilerimiz İskilip'in ve Çorum'un turizm açısından gelişmesi için ellerinden gelen gayret ve çabayı göstermektedirler" diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeler lokantasında öğle yemeğinde Milletvekili Murat Yıldırım'ın konuğu olan öğrenciler, kendilerine Yıldırım'ın gösterdiği ilgiye teşekkür ederek Hayvanat Bahçesi ve Harikalar Diyarı'nı gezmek üzere Meclis'ten ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 19:02:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?