3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Leblebiye yeni imaj

Gülşen Leblebi ve Kuruyemiş, Hitit Medeniyeti'nin tanıtımını leblebi ile yapacak. Gülşen Leblebi ve Kuruyemiş, Hitit Medeniyeti'ne ait figürlerin yer aldığı yeni bir leblebi ambalajı geliştirdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gülşen, Genç Medya Reklam Ajansı Yetkilisi Ali Devren ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 10 aydır böyle bir çalışma yaptıklarını belirtti. Ambalajın tasarımından uygulamasına kadar titiz bir çalışma yürüttüklerini ve leblebiye yeni bir kimlik kazandırdıklarını ifade eden Mustafa Gülşen, "7 bin yıllık geçmişe sahip olan Hitit Medeniyeti'nin tanıtımına katkı sağlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şehir veya ülke dışından gelen misafirlerimize artık bu ambalajlar içerisinde hazırlanan leblebi çeşitlerinden ikram edeceğiz. Gıda kodeksine uygun olarak tenekeden imal edilen ambalaj üzerinde yer alan figürler sayesinde medeniyetin tanınmasına katkı sağlayacağız. Hem ekonomik hem de kültürel bir hediye olacak. Amacımız leblebi satmanın yanında, memleketimizin tanınmasını sağlamak" dedi.

Gülşen Leblebi ve Kuruyemiş olarak üç kuşaktır leblebi imalatçılığı ile uğraştıklarını ve 2006 yılı içerisinde Çevreyolu üzerine modern bir tesis kuracaklarını anlatan Gülşen, "Çorum leblebisinin ününü ve tadını gelecek nesillere taşımakta kararlıyız" dedi. Genç Medya Reklam Ajansı Yetkilisi Ali Devren ise, altı çalışmanın içerisinden üzerinde Hitit Medeniyeti'ne ait figürlerinin yer aldığı ambalajı seçtiklerine dikkat çekerek, "Ambalajların içerisinde 4 adet leblebi çeşidi yer alacak. Ambalaj içindeki menülerin isimlerini de Hattuşa, Arinna, Şapinuva ve Anitta olarak belirledik. Türkiye'de leblebi konusunda ilk olan bir çalışma bu'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 22:09:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?