3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Pancar alım kampanyası başladı

Çorum Şeker Fabrikası 2005-2006 şeker pancarı 15. dönem alım kampanyası törenle başladı. Şeker Fabrikası'nda düzenlenen törene Çorum Valisi Hüseyin Poroy, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ufuk Tuncer, Tarım İl Müdürü Ali Lek, Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal, Çorum Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Arif Erdal, İl Müftüsü Dursun Kaplan ile bazı daire müdürleri ve çok sayıda davetli ve çiftçiler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Şeker Fabrikası Müdürü Hüseyin Atak, 15. dönem şeker üretim kampanyasının gerçekleştirileceğini belirterek, hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulundu.

Üretimi yapılan pancarların bölge şefliklerine bağlı 12 kantarla belirli bir program dahilinde alınarak Çorum'a getirildiğini kaydeden Hüseyin Atak, "Fabrikamıza teslim edilen pancar için çiftçilerimizin bağlı bulunduğu kantarlar ile fabrika arasındaki mesafe için taşıma ücreti ödendiği gibi ayrıca çiftçilerimizi teşvik amacıyla her kilogram için pancar nakliyat tazminatı ve teşvik primi ödemektedir. Merkezimize teslim edilen pancarların kantarlarda boşaltma, yükleme ve bekleme süresinde oluşan pancar ve buna bağlı olarak şeker kaybı azalacaktır" dedi. Atak, bu kampanya döneminde 652 personelle çalışma yapacaklarını kaydetti.

Fabrikanın bu kampanya döneminde 500 bin ton pancar işleyeceğini, bundan 75 bin ton şeker, 20 bin ton melas, 150 bin ton da yaş küspe elde edileceğini belirten Hüseyin Atak, kampanyanın yaklaşık 75 gün süreceğini ve 13 bin çiftçinin ürettiği pancarın alınacağını, ayrıca Ankara ve Kırşehir'den de pancar takviyesi yapılacağını söyledi. Çorum Şeker Fabrikası'nın geçtiğimiz yıl 391 bin ton şeker pancarı işleyerek 56 bin ton kristal şeker ürettiğini söyleyen Atak, yan ürün olarak da 159 bin ton yaş küspe ve 17 bin ton melas üretildiğini ifade etti.

Yapılan konuşmalardan sonra kesilen kurban ve edilen duanın ardından 15. dönem şeker üretim kampanyası Vali Hüseyin Poroy tarafından kantarın kurdelesi kesilerek ilk ürün teslim alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2005 Cuma 22:01:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?