7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

SSK'lıların borcu kabarık

Sosyal Sigortalar Kurumu'na (SSK) prim borcu bulunan işveren sayısının 3 binin üzerinde olduğunu belirten SSK Çorum İl Müdürü Ayhan Yürüyen, bu işverenlerin toplam borcunun ise 8.5 milyon YTL olduğunu söyledi.

Son 15 yılda, özellikle kriz dönemleri nedeniyle 11 bin icra dosyası hazırlandığını belirten SSK İl Müdürü Yürüyen, yeniden yapılandırma yasasının hacizle karşı karşıya olan işverenler açısından da önemli bir fırsat olduğunun altını çizdi. Konuya ilişkin SSK Müdür Yardımcısı Kenan Şenol, İcra Şefi Muammer Şahin ve SSK Görevlisi Sevim Küçükşahin'le birlikte dün makamında bir basın toplantısı düzenleyen SSK İl Müdürü Ayhan Yürüyen, SSK'ya borcu olan Çorumlu özel sektör ve kamu kuruluşlarına seslenerek 31 Mayıs'a kadar sürecek olan taksitlendirme imkanından biran önce yararlanmaları gerektiğini ifade etti. Çorum'da 30 belediyenin SSK'ya borcu olduğunu söyleyen Yürüyen, müracaat edenlerin içerisinde 30 belediyenin de bulunduğunu, yalnız bir belde belediyesinin borcunun bulunmadığını dile getirdi.

2003 yılında yayınlanan 4958 sayılı kanunla alacaklar yeniden yapılandırıldığını ancak istenilen netice alınamadığını hatırlatan Ayhan Yürüyen, "1 Nisan 2006 tarihinde yürürlüğe giren 5458 sayılı kanunla prim ödemelerinde yaşanan problemlerin çözümü ve birikmiş borçların tahsilatı yönünden işverenlere büyük kolaylıklar sunuluyor. Çorumlu işverenlerin bu imkanlardan en iyi şekilde faydalanmalarını diliyoruz. Şu anda Çorum'da bulunan üç binin üzerinde işverenin SSK'ya toplam prim borcu 8.5 milyon YTL'dir. Yeniden yapılandırma ile bu borçları taksitlendirmeyi ve tahsil etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Hizmet borçlandırılması olarak algılanan yeniden yapılandırma yasası, prim borçlarının tahsil edilmesine yönelik olduğunu belirten Yürüyen, Son 15 yılda Çorum'da SSK prim borçları ile ilgili 11 bin icra dosyası açıldı. Özellikle yaşanan kriz dönemlerinde işverenlerin içine düştüğü sıkıntılar nedeniyle prim ödemelerinde problemler oluştu. Yeniden yapılandırma yasası bu kapsamda hacizle karşı karşıya olanlar açısından da önemli bir kurtuluş fırsatı sunuyor. Ayrıca, kamu ihalelerine prim borcu nedeniyle başvuruda bulunamayan işyerleri de bu kapsamda yapacakları müracaatla borcu yoktur yazısı alabilecekler. Böylece ihalelere katılma hakkı kazanacaklar" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 12:56:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?