3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Tavuk sektörü çıkış yolu arıyor

Türkiye'de ilk kez Balıkesir'in Manyas İlçesi'ne bağlı Kızıksa Beldesi'nde görülen "Kuş Gribi" hastalığının ardından krize giren tavuk ve yumurta sektörü, çıkış yolu arıyor.

Tavuk satışlarının yüzde 70 oranında düşmesi, Hindi sektörünü de vurdu. Özellikle hindilerde Kuş Gribi tehlikesi olduğunu savunan vatandaşlar, hindi eti yemekten kaçınırken, beyaz ette son dönemlerden balık etine rağbet etmeye başladı.

Ramazan ayında Çorum'da önceki yıllarda satışları çok yüksek olan hindi satışı, bu yıl dibe vurdu. Kuş Gribi nedeniyle Ramazan ayında rağbet gören tavuk satışları ise gözle görünür oranda düşüş göstermeye devam ediyor.

Tavuk ve Hindi üreticileri, Türkiye'de Kuş Gribi hastalığının fazla abartıldığını belirterek, bugüne kadar Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde görülen gribin başka illerde görülmediği ve halen Türkiye'nin her tarafında grip vakası varmış gibi olayların gündemde tutulduğunu ifade etti ve bu tür yayınların devam etmesi halinde Türkiye'de tavuk sektörünün iflas edeceğini belirti.

Krizin devam etmesi halinde elde bulunan tavukların telef edilmekten başka çarelerinin bulunmadığını belirten üreticiler, yumurta sektörünün krizden çıkma yollarını aradığını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 15:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?