3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Ticaret Borsası'na dev kompleks

Çorum Ticaret Borsası'na, dünya çapında bir kompleks yapılması için girişimlere başlandı. Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ömer Güney ve Ankara'da faaliyet gösteren Kayhan Planlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Hanoğlu, Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ı makamında ziyaret ederek, proje hakkında bilgi sundu.

Yeni Ticaret Borsası Kompleksi hakkında Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ı bilgilendiren projeyi çizen Metin Hanoğlu, Turan Atlamaz'ın büyük ilgi ve desteklerini gördüklerini belirtti. Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ın arsa tahsisinden planlama aşamasına, imar planlarının yapılmasına kadar sürekli kendilerinin yanında olduğunu söyleyen Hanoğlu, bu yapının Çorum'a kazandırılmasında en büyük katkı payının Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ın olacağını söyledi.
Yeni yapılacak Ticaret Borsası Kompleksi hakkında Ticaret Borsası Başkanı Ömer Güney ve Projeyi çizen Metin Hanoğlu'dan bilgi alan Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Ticaret Borsası'nın yeni yönetiminin bu işi çok önemsediği her halinden belli, dedi. Yeni yapılacak olan Ticaret Borsası Kompleksi'nin tamamlanması ile Türkiye'ye fiyatların Çorum'dan belirleneceğini belirten Atlamaz, "Yeni yapılacak Ticaret Borsası Kompleksi'nde Türkiye'de hiç örneği olmayan bir laboratuvar, gene dünya ile sürekli bağlantı halinde olacak, diğer borsalardaki fiyatların takip edilebileceği internet ağı ve ticaret borsasında tüccarlarımıza sertifikalar verilecek. Tüccarlar bu sertifikalarla her yerde satış yapabilecek" diye konuştu.

Yeni yapılacak kompleksin Osmanlı mimarisine sadık kalınarak yapılacağını kaydeden Atlamaz, komplekste otoparklardan kafelere, seyir teraslı borsa alanından sosyal tesislere kadar her şeyin düşünülmüş olduğunu söyledi. Böylesine ciddi bir projenin en kısa zamanda gerçekleşmesi için belediye olarak böylesine güzel insanların yanındayız diyen Atlamaz, Gelecekte çok daha somut, çok daha teferruatlı işbirliği ve çalışmalarımız olacak, dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 07:16:58
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 07:26:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?