3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Yetiştirme Yurdu'na denetim

Çorum İnsan Hakları Kurulu'nun Yetiştirme Yurdu'nu denetlemeleri sırasında odaların kapılarının kilitli olması Vali Yardımcısı Fatih Damatlar'ın tepkisine neden oldu.

Çorum İnsan Hakları Kurulu üyeleri Vali Yardımcısı Fatih Damatlar başkanlığında Çorum Yetiştirme Yurdu'na baskın yaparak incelemelerde bulundu.

Yapılan denetimler sırasında kapıların kilitli olmasına tepki gösteren Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, görevlileri kapıları açmaları konusunda uyararak, "Denetimlerde kapıların kilitli olmasını anlamıyorum. Biz buraya gezmeye değil inceleme yapmaya geldik. Kapıların hepsi açık olacak" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Fatih Damatlar'ın tepkisi üzerine yurt görevlileri kilitli olan kapıları açtıktan sonra İnsan Hakları Komisyon üyeleri yurtta detaylı bir denetim yaptı. Diğer taraftan, yurtta inceleme yapan Çorum İnsan Hakları Kurulu, yurdun temiz ve kurallara uyumlu olduğunu belirterek, Yetiştirme Yurdu'na tam not verdi.

Kurul üyeleri ayrıca, yurtta sürekli olarak bir doktor ve hemşirenin bulunması için Sağlık İl Müdürlüğü'ne yazı yazılarak, doktor ve hemşire temininin isteneceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 20:22:58
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 20:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?