3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Zabıta kuaförleri denetledi

Çorum'un Osmancık ilçesi Belediye zabıta ekipleri, ilçede faaliyetlerini sürdüren bayan kuaförlerine yönelik düzenlediği 'Temiz Saç' operasyonu ile kuaför dükkanlarını tek tek denetlendi

Osmancık Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimler sırasında karşılaşılan eksiklikler işyeri sahiplerine tutanak ile bildirilirken, gerekli ikazı yapan zabıta ekipleri sıhhi yönden yetersiz olan ve resmi evrakları eksik olan işyeri sahiplerine eksikliklerini gidermeleri için 15 gün süre verdi.

İlçede faaliyet gösteren 17 adet bayan kuaföründe yapılan denetimlerin belirli aralıklarla devam edeceğini belirten Zabıta Amiri Zeki Taşkıran, verilen süre içerisinde eksiklerini tamamlamayan işyerine cezai müeyyide uygulanacağını belirtti.
Denetimlerle ilgili açıklama yapan Osmancık Belediyesi Zabıta Amiri Cengiz Taşkıran, "Sıhhi önem taşıyan işyerlerine denetimlerimiz belirli aralıklarla devam etmektedir. Denetimlerimiz sırasında eksikliği olan işyerine gerekli uyarılarımızı yapıyoruz ve bu eksikliklerini gidermeleri için süre veriyoruz. Verdiğimiz süre içerisinde eksikliklerini tamamlamayanlara, temizlik kurallarını harfiyen yerine getirmeyenlere ise kanunun öngördüğü çerçeve içerisinde ceza uygulanmaktadır" diye konuştu.

Halkın sağlığının her şeyden önemli olduğunun altını çizen Taşkıran, "Halkın sağlığını tehdit edecek kişilere zabıta olarak göz yumamayız. Bunu istismar etmeye kalkan veya istismar eden işyerlerine bu tür aksaklıklarını düzeltene kadar gereken ceza ne ise, o uygulanacaktır. Zabıta ekiplerimiz sürekli olarak tüm işyerlerine bu tür denetimlerini sürdüreceklerdir. Öncelikli olarak sıhhi önem taşıyan işyeri ve gıda üretimi yapan imalathanelere yönelik denetimlerimiz sırasında görülen eksiklikler, temizlik kurallarına riayet etmeyen işyerleri kesinlikle görmezlikten gelinmeyecektir. Bu tür faaliyet gösteren işyerlerinin bunlara dikkat etmelerini ve önem vermelerini istiyoruz" şeklinde konuştu

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 12:11:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?