3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Protokol aşureye doydu

Çorum merkeze bağlı Turgut Köyü'nde düzenlenen aşure gününe protokol yoğun ilgi gösterdi.

Turgut köylüleri tarafından hazırlanan 200 kişilik aşure, misafirlere ikram edilirken, aşure gününde birlik mesajı verildi.

Düzenlenen aşure gününe Vali Mustafa Toprak, Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Emniyet Müdürü İsmail Karaman, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Binbaşı Ali Aslan, Sağlık İl Müdürü Fikret Purtul, Tarım İl Müdürü Ali Lek, Valilik Basın Müdürü Mehmet Çelik ile çok sayıda davetli ve köylüler katıldı.

Köy Muhtarı Hüseyin Taş, aşure gününde köy halkını Çorum'u yöneten insanlarla biraya getirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Muharrem ayı birlik beraberlik ve kardeşlik ayıdır. Bu hayırlı ayda birlikte olalım diye bu etkinliği düzenledik" diye konuştu.

Aşure günü dolayısıyla bir konuşma yapan Hacı Bektaş-ı Veli Çorum Şube Başkanı Durmuş Aslan, Türk halkının Alevi, Sünni diye değil, Türkiye Cumhuriyeti devleti için kavga etmesi gerektiğini belirterek, "Bu devleti bize emanet eden ecdatlarımız, vatanımızı kurtarmak için aynı safta savaşmışlardır. Lazı, Çerkezi, Kürdü, Alevisi, Sünnisi, herkes vatan savunması için mücadele etmiştir. İslam dini bizim ortak dinimizdir, Alevilik ise tarikattır. Örf, adet ve geleneklerimizi yaşadığımız bir alandır. Bizim kimsenin yaşayış şekline göre tavır alma gibi bir lüksümüz olamaz. Bizler aynı bayrağın insanlarıyız ve birbirimizi iyi anlamalı, ona göre hareket etmeliyiz" dedi.

Çorum Valisi Mustafa Toprak ise Türk milletinin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "Gelin canlar bir olalım. Biz aramıza nifak sokmaz, birlik ve beraberlik içerisinde yaşarsak, hiçbir güç bizi ayıramaz veya birbirimiz ile kavga ettirmez. İnsanlar renkleri, inanışları için horlanamaz ya da farklı bir gözle bakılmaz. Onun için insanlar birbirlerini sevmeli ve kardeşlik duygusu ön plana çıkartılmalı" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından hazırlanan aşurenin duası yapılırken, Çorum Valisi Mustafa Toprak, hazırlanan aşureyi misafirlere ikram etti. Dua edilerek noktalanan aşure günü, hoş duygularla tamamlandı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 09:33:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?