3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

700 köy yolu ulaşıma kapandı

Çorum'da kar yağışı nedeniyle kent merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşırken, 6 ilçe ile yaklaşık 700 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Karla mücadele çalışmaları için Karayolları, Köye Yönelik Hizmet Götürme Birimi ve belediye ekipleri seferber oldu. Şehir merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye ulaştığı bildirildi. Şehir merkezinde toplam 657 kilometre uzunluğunda yol bulunduğunu bildiren belediye yetkilileri, bu kadar büyük bir alanın kısa sürede temizlenemeyeceğini ve vatandaşların belediye ekiplere yardımcı olmasını istedi.

Karayolları ekipleri ise Çorum-Ankara ve Çorum-Samsun karayollarının ulaşıma kapanmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Karayollarında özellikle buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları devam ediyor. Şiddetli kar yağışı nedeniyle Alaca, Osmancık, Ortaköy, Uğurludağ, Oğuzlar, İskilip ilçelerinin yolları ile yaklaşık 700 köy yolunun ulaşıma kapandığı, Köye Yönelik Hizmet Götürme Birimi Yol Şube Müdürlüğü ekiplerinin yol açma çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğü kaydedildi.

Çorum Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri, araçların zincirsiz trafiğe çıkmasına müsaade etmiyor. Çorum çevre yolunda bekleyen polis ekipleri, zincirsiz ve takozsuz olan araçların geçişine izin vermiyor.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2008 Pazar 18:33:13
Güncelleme :19 Şubat 2008 Salı 10:50:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?