3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

154 köy yolu kapandı

Çorum'da, dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle, 154 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kaymakamlık ve jandarmadan alınan bilgilere göre, 154 köy yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapandığının belirlendiğini bildiren Çorum Köye Yönelik Hizmetleri İl Müdürvekili Rüştü Çağlar, dün akşam saatlerinden itibaren sorumluluk bölgelerinde bulunmayan Çorum-Ankara, Çorum-Samsun, Çorum-İskilip, Çorum-Alaca, Çorum-Osmancık ve Çorum-Ortaköy yollarında karayolları ekipleriyle birlikte karla mücadele çalışması yaparak yolları ulaşıma açık tuttuklarını, bu sabahtan itibaren de ulaşıma kapanan köy yollarını açmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Köye Yönelik Hizmetleri İl Müdürvekili Rüştü Çağlar, Çorum Merkez'de 20, Alaca 15, Bayat 10, Boğazkale 2, Dodurga 3, Sungurlu 20, Uğurludağ 2, İskilip 15, Kargı 35, Mecitözü 10, Oğuzlar 7, Osmancık'ta 15 olmak üzere toplam 154 köy yolunun kapandığını bildirdi.

Köy hizmetleri karla mücadele ekiplerinin, hasta ve cenaze gibi acil durumlarda görev yapmaları için Çorum Köye Yönelik Hizmetleri İl Müdürlüğü ve ilçe bakım evlerinde hazır bekletildiğini kaydeden Rüştü Çağlar, Köy Müdürlük olarak kar mücadelesinde kent genelinde 12 ayrı ekibin 20 greyder, 2 kar bıçaklı kamyon, 4 kar makinesi, 3 paletli yükleyici, 15 kamyon ve 4 dozerle çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden yağış sonrasında kar kalınlığı Çorum İl merkezinde 8 santimetreye, kırsal kesimlerde ise 20 santimetreye ulaştı. Çorum merkezde belediye ekipleri sabah saatlerinden itibaren kar temizleme çalışmaları yaparken, 3 ekip buzlanmalara karşı tuzlama çalışmaları yapıyor.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 15:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?