3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

8 şiddetine dayanabilir

Çorumgaz A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kahraman, şehirdeki doğalgaz altyapısının 8 şiddetinde bir depreme ya da benzeri bir sarsıntıya dayanacak güçte olduğunu açıkladı.

Kahraman, son Pakistan ve İzmir depremleri nedeniyle tedirginlik yaşayan vatandaşların endişe duymalarına gerek olmadığını ifade etti.

Sadece yeraltındaki hatların değil, RMS istasyonu ile diğer toprak üstü birimlerin de 8 şiddetindeki bir depreme dayanabilecek güçte olduğunu anlatan Çorumgaz A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kahraman, Çorum'da bu derece yüksek bir depremin ise hiçbir şekilde beklenmediğini hatırlattı.

Her türlü tedbiri aldıklarını, doğalgaz hatlarında birden fazla güvenlik tertibatının bulunduğunu da vurgulayan Kasım Kahraman, "Eğer ana hatlardan birisinde kaçak olursa güvenlik otomatik olarak devreye giriyor ve gaz akışı kesiliyor. Konutlarda yaşanacak gaz kaçaklarında da yine otomatik korunma devreleri işliyor. Ayrıca acil müdahale ekiplerimiz de her türlü aksaklığa karşı hazırlıklı bir şekilde donatıldı ve konusunda uzman" dedi.

2005 yılının ilk 9 ayında 2 bin 834 kez gaz kaçağı olduğu yönünde ihbar aldıklarını ve yapılan bu ihbarlara ortalama 9 dakikada müdahale ettiklerini belirten Kahraman, günlük 3 vardiya usulü eğitimden geçmiş 12 personel ile 24 saat doğalgaz konusunda gelen ihbarları değerlendirdiklerini anlattı.

 Abonelerden doğalgaz ile ilgili herhangi bir problemleri olduğunda '187' no'lu telefona ihbarda bulunmalarını isteyen Kahraman, "Abonelerimiz, ihbarda bulunurken kendi ismini, kaçağın olduğu yerin tam adresini ve problemin ne olduğunu açık olarak bildirmesi, müdahale açısında oldukça önemli. Böylece meydana gelen soruna en hızlı şekilde en doğru müdahaleyi yapabiliriz" diye konuştu.

2005 yılının ilk 9 ayında toplam 2 bin 834 kez gaz kaçağı olduğu yönünde ihbar aldıklarını ve ihbarların genellikle 15.00-23.00 saatleri arasında yapıldığını anlatan Kahraman, "Evinde veya işyerinde herhangi bir gaz kokusu alan vatandaşımız ilk olarak bize haber vermeli. Daha sonra da gaz vanasını kaparak, evin içini havalandırsın. Böylece olası bir patlama riski ortadan kalkmış olur. Uluslararası Doğalgaz Teknoloji ve Eğitim Merkezi'nde eğitimden geçmiş olan uzman personelimiz daha sonra gerekli müdahaleyi yapacaktır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2005 Pazar 21:51:32
Güncelleme :23 Ekim 2005 Pazar 21:56:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?