9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Atlan Makine'den eğitime destek

Atlan Makine sahibi Altan Kısar, İskilip'te eğitim öğretim veren Azmi Milli İlköğretim Okulu'na 1 milyon YTL bedelli 12 derslikli ek bina yaptıracak.
Eğitime yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde yapılacak olan ek bina için taraflar; Vali Mustafa Toprak, İskilip Kaymakamı Bürol Kurubal, Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal ve hayırsever iş adamı Altan Kısar, ek binanın yapımı ile ilgili bilgilerin yer aldığı protokole birlikte imza attı. 

İskilipli olan ve sahibi olduğu Atlan Makine ile uzun yıllardır Çorum'a hizmet veren Altan Kısar, "Doğup büyüdüğüm yere hizmet etmek ve gençlerin daha iyi şartlarda eğitim alması için mevcut Azmi Milli İlköğretim Okulu'na ek derslik yapmaya karar verdim" dedi. 

Altan Kısar, inşaat çalışmalarının okulların kapanması ile başlayacağını ve yeni eğitim-öğretim sezonuna yetiştirileceğini söyledi.
İskilip Kaymakamı Bürol Kurubal ise okulun fiziki anlamda yetersiz gelmeye başladığını bu anlamda hayırsever sanayicinin kendi yöresine böyle bir girişimde bulunması, yerel idareciler olarak kendilerini de sevindirdiğini belirterek 12 derslikli ek binanın 1 milyon YTL'ye mal olacağını açıkladı. 

Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal ise eğitime yapılan her türlü yardım ve desteğin yanında olduklarını ve bu yardımda bulunanları takdir ettiklerini belirterek, bu girişimin tüm hayırseverlere örnek olmasını istedi.
Vali Mustafa Toprak da Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde Çorumlu bir hayırseverin yaşadığı bölgeye okul yaptırıyor olmasının mutluluk verici olduğunu ifade etti. Toprak, ek binanın yapımı ile bölgede en az 35-40 yıl derslik sıkıntısı kalmayacağını belirterek, "Hayırsever Altan Kısar'a çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
12 derslikli Azmi Milli İlköğretim Okulu ek binasında dersliklerin yanı sıra bilgisayar laboratuarı, idari oda, konferans salonu ve geniş bir kafeterya bulunacak.
iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2007 Cumartesi 01:57:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
efkan çağla IP: 85.110.178.xxx Tarih : 30.01.2008 22:00:44

yakışır patronuma ne deyim ALLAH RAZI OLSUN