3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Bacalar dikkat!

Çorum Belediyesi soba ve kalorifer bacalarının temizliği konusunda vatandaşları uyardı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Selim Seven, kış aylarının kendini hissettirmesi ile birlikte yakılan soba ve kalorifer bacalarının ilerde sorun yaratmaması için vatandaşlardan bacalarını temizletmesini istedi.

Baca temizliğinin Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde yapılan hizmetlerden olduğunu bildiren Selim Seven, "Baca temizliği konut ve işyerlerinde hem güvenlik hem de yakıt tasarrufu açısından önem arz etmektedir" dedi.

Seven, Çorum'da sadece 2005 yılı içerisinde 4 adet baca ve bacaya bağlı ev ve iş yeri yangını meydana geldiğinin altını çizerek, bu yangınlarda büyük maddi hasarlar oluşması nedeniyle vatandaşların zarar gördüğünü vurguladı.

Tüm resmi ve özel kurumlarla birlikte meskenlerde oturan vatandaşlardan baca temizliği konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini isteyen Selim Seven, "Konutlarda baca tıkanmaları bazen ölümlerle de sonuçlanabiliyor.

Özellikle gece uyurken tıkanan bacalar can alıyor. Vatandaşlarımızdan baca temizliği konusunda hassas olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 17:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?