7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Belediye çöp silolarını kaldırıyor

Çorum Belediyesi şehir içerisinde yer alan çöp aktarma silosunu kaldırıyor. Uzun yıllar çöp aktarmada kullanılan Çepni Mahallesi çevreyolu üzerinde bulunan çöp silosu olarak bilinen istasyon kaldırılıyor. 

Çorum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 1 ay içerisinde 3 tonluk çöp toplama tanklarının kaldırılarak yerlerine konteynırların konulacağı belirtildi. 3 tonluk çöp tanklarını, genellikle resmi kurumların kullandığına dikkat çekilen açıklamada, kaldırılacak olan tankların yerine 400 ve 800 litrelik konteynırların konulacağını ifade edildi. Açıklama şöyle devam etti:
"Çöp tanklarının kaldırılmasıyla şehrimizin girişinde yer alan çöp aktarma istasyonu da kaldırılmış olacak. Dolayısıyla şehrimizin girişinde özellikle çirkin görüntüye neden olan çöp aktarma istasyonu da artık tarihe karışacak. Çöp toplama tankları bulunan kurum ve hane sahiplerinin en geç 20 gün içerisinde çöp toplama kaplarını değiştirmeleri gerekmektedir."
3 tonluk çöp tanklarıyla birlikte şehir içerisindeki çöp toplama merkezinin de kaldırılacağı için özellikle yaz aylarında görülen sinek ve haşerelerin de büyük bir oranda azalacağının vurgulandığı açıklamada, "Çorum Belediyesi, yaz aylarının gelmesi ile birlikte sinek ve haşerelerde etkin bir mücadeleye girişiyor. Geçtiğimiz yıl sinek ve haşereyle mücadeleye 200 bin YTL para harcanmıştır. Çöp toplama merkezinin şehir merkezinden kaldırılması ile bu mücadelemizde daha da başarılı sonuçlar elde etmek planlanmaktadır" denildi.
.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 10:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cahit buluter IP: 85.101.201.xxx Tarih : 30.05.2006 20:52:06
büyük çöp toplama konteyner lerının kaldırılması nekar dogru ise yerlerine düşünülen konteynırlar toplu yerleşim ve büyük iş yerleri dışında uygun olmayacagı bunun yerine çöp toplama gunlerinin arttırıması insan saglıgı açısından uygun olacagı kanaatindeyim saygılarımla