3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Belediye'de iki istifa

Çorum Belediyesi'nde gerçekleştirilen kasa operasyonunun ardından ortaya atılan rüşvet iddialarının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Selim Seven ile Belediye İmar Komisyonu Başkanı Nurettin Yıldırım akşam saatlerinde yaptıkları yazılı açıklama ile istifa ettiklerini bildirdi.

Konuya ilişkin olarak yazı bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Selim Seven, "Bir süredir basın yayın organlarında gerek şahsımı, gerekse partimi yıpratıcı haberlere yer verilmektedir. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İleride tüm bu haberlerin yanlış ve asılsız olduğu ortaya çıkacaktır. Görevde bulunduğum süre içerisinde amacım, Çorum'a ve Çorum insanına hizmet etmek olmuştur.

Bundan sonra da bu niyet ve düşünceden başka bir amacım olmayacaktır. Bu haberlerin şahsımı ve partimi daha fazla yıpratmaması için, yürütmekte olduğum İmar Komisyonu Başkanlığı görevimden istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım" dedi. Belediye İmar Komisyonu Başkanı Nurettin Yıldırım da, benzer bir açıklama yaparak İmar Komisyonluğu başkanlığından istifa ettiğini bildirdi.

Bir süre önce AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ'ın Çorum'daki incelemelerinin ardından parti yönetimine sunduğu rapor doğrultusunda olaya adı karışanların sözlü olarak uyarılmasını kararlaştırmıştı.

Uyarı cezasını yeterli görmeyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kararın diğer belediyelere ve teşkilatlara örnek oluşturması amacıyla bazı yöneticilerin istifalarının istenmesini talep etti. Olaya adı karışanlar hakkında disiplin mekanizmasının çalıştırılmasına gerek duymayan parti yönetimi, Erdoğan'ın da talimatı doğrultusunda istifa yöntemini seçti.

Hafta başında yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Çorum olayını yeniden gündemine alan parti kurmayları, uyarı cezasının yanısıra olaya adı karışan yöneticilerin istifa etmesi gerektiği üzerinde görüş birliğine vardığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 22:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?