3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Belediyedeki SSK haczi kalktı

Çorum Belediyesi'nin Sosyal Sigortalar Kurumu'na (SSK) olan borçların yeniden yapılandırılması çerçevesinde varılan anlaşma, Hazine Müsteşarlığı Uzlaşma Komisyonu'nca da onaylandı ve ilgili yazı SSK Çorum İl Müdürlüğü'ne gönderildi.

Bu gelişmeden sonra, Çorum Belediyesi'nin SSK'ya olan borçları nedeniyle konulan hacizler ve gayrimenkuller üzerindeki ipotekler kaldırıldı.

Belediyenin satışını gerçekleştirdiği, ancak üzerindeki kısıtlamalar nedeniyle tapusunu veremediği gayrimenkullere ise devretme imkanı doğdu.

Kamu kurum ve kuruluşlarının belediyeye olan su ve benzeri borçları üzerindeki hacizlerin kalkmasından dolayı gelirlerde de artış yaşanacağı kaydedildi.

Maliye ile olan borç yapılandırmasının ardından SSK ile de yeniden yapılandırmanın onaylanmasıyla Çorum Belediyesi'nin rahat bir nefes aldığı belirtildi.

YEDAŞ'la da görüşmelerin sürdüğünü anlatan belediye yetkililer, kısa zamanda bu kurumla da anlaşmaya varılacağını ve mahsup yöntemiyle borçların taksitlendirilerek ödenmesinin başlanacağını ifade etti.

SSK'ya yeniden yapılandırma öncesindeki 5 milyon 973 bin YTL'si ana para, 12 milyon 416 bin YTL'si faiz ve gecikme zammı olmak üzere, 18 milyon 389 bin YTL borcu olan Çorum Belediyesi'nin borcu varılan uzlaşma sonunda gecikme zammı ve faizi 6 milyon 168 bin YTL düşürülünce toplam borç 12 milyon 338 bin YTL'ye inmiş oldu.

Böylelikle bir yandan hacizler ve gayrimenkuller üzerindeki ipoteklerden kurtulan Çorum Belediyesi, diğer yanda yaklaşık 6 milyon YTL faiz ve gecikme zammından kurtularak rahat bir nefes almış oldu.

.
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2005 Pazar 16:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?