3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Belediye'den emlak vergisi uyarısı

Çorum Belediyesi, vatandaşları Emlak Vergisi'ni ödemeleri konusunda uyararak, vatandaşların ileride ceza ile karşı karşıya gelmemelerini istedi.

1319 sayılı Emlak Vergisi Usul Kanunu'na istinaden iki taksit halinde mükelleflerden alınan Emlak Vergisi'nin 2. taksiti ile Çevre Temizlik Vergileri için son ödemesinin 30 Kasım 2005 tarihinde sona ereceğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç, İlk taksitleri 31 Mayıs'ta ödenen Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergilerinin ikinci taksiti için son ödeme tarihinin, 30 Kasım Çarşamba günü mesai bitimine kadar olduğunu bildirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç, mükelleflerin Emlak ve Çevre Temizlik vergilerinin 2. taksitini 30 Kasım tarihine kadar ödemeleri gerektiğini, aksi takdirde gecikme zammı uygulanacağını belirterek, "Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için Emlak ve Çevre Temizlik vergilerinin 2. taksitlerini zamanında ödemeleri gerekmektedir" dedi.

Emlak ve Çevre Temizlik vergilerini mükelleflerin şimdiden ödemeye başlamalarının mükellefler açısından da uygun olacağını kaydeden Başkan Yardımcısı Kılıç, son birkaç güne bırakılan ödemelerin veznelerde uzun kuyruklar oluşturduğunu, bu durumun hem mükellefe hem de tahsilat memurlarına zorluk çıkardığını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 01:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?