3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

CHP'de delege Gürsel Yıldırım dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum İl Başkanlığı yarışının galibi Gürsel Yıldırım oldu. Hüseyin Uysal ile girdiği yarışı 38 farkla kazanan Yıldırım, ikinci kez İl Başkanı seçildi.

Kültür Düğün Salonu'nda dün gerçekleştirilen İl Kongresi düzeyli geçti. Adayların birbirlerine yönelik iltifatları gergin bir kongre bekleyenleri yanılttı. Gürsel Yıldırım, Hüseyin Uysal'a "Ağabeyimdir" derken, Uysal'da "Kardeşim" şeklinde hitap etti.

Centilmenlik yarışına dönüşen Kongre sonunda İl Yönetim Kurulu, İl Disiplin Kurulu ve Kurultay delegeleri belirlendi. Divan Başkanlığı'nı İstanbul Milletvekili İsmet Atalay'ın yaptığı kongrede katip üyeliklere ise Hikmet Yıldırım, 5. Dönem Milletvekili Şükrü Bütün ve Songül Elban seçildi. Kongreye MYK Üyesi Yılmaz Ateş, Parti Meclisi Üyesi Antalya Milletvekili Osman Kaptan, Milletvekili Feridun Ayvazoğlu da katıldı.

309 delegenin 285'inin oy kullandığı seçimlerde üç oy geçersiz sayılırken, geçerli oyların 160'ını Gürsel Yıldırım, 122'sini ise Hüseyin Uysal aldı. Gürsel Yıldırım'in ikinci kez İl Başkanı seçildiği seçimler sonunda yeni İl Yönetimi Fatma Akteke, Turabi Aygün, Songül Elban, Ali Gökay, Osman Kapısız, Süleyman Keçeci, Muharrem Madak, Serdar Özer, Hayati Satır, Mehmet Tahtasız, Ali Yıldırım, Süleyman Yıldırım ve Hüseyin Çütçü'den oluştu.

Kurultay Delegeliklerine ise Gürsel Yıldırım, Selçuk Aksoy, Cengiz Atlas, Atilla Kaan Duraklıoğlu, Selim Karahan, Tufan Köse, Ali Taşdemir, Yusuf Var ve Dilaver Yıldırım seçildi. İl Disiplin Kurulu ise Ahmet Baş, Vahit Benderli, Mustafa Biçer, Talip Eken, Cengiz Koçak, Ünal Gökgöz, Mustafa Güler, Mehmet Savaş ve Hüseyin Soyutemiz'den oluştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 11:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?