3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Çorum Belediyesi'nden yeşil seferberliği

Çorum Belediyesi daha yeşil bir kent kampanyası çerçevesinde Çorum'da 9 ayda 7 bin adet fidan dikti. Yapılan yeşillendirme çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç, 2005 yılında büyük bir yeşillendirme çalışması içerisine girdiklerini ve daha yeşil bir Çorum için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Çorum'daki yeşil dokunun her geçen gün arttığına dikkat çeken Kılıç, yeşil alan ve parkların artırılması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Çorum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün 2005 yılının son dokuz ayında, şehir içindeki park ve yeşil alanlara toplam 6 bin 970 adet fidan diktiğini ve 2 bin 593 adet fidan tüplendiğini belirten Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç, piknik ve mesire alanlarına 90 adet yeni piknik masası montajının yapıldığını, 58 bin 435 adet mevsimlik çiçeğin de şehir içinde muhtelif park ve yeşil alanlara dikiminin yapıldığını kaydetti.

Amaçlarının yeşil içinde bir Çorum olduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç, şehir içinde çok kısa mesafelerle yaptıkları yeşil alan ve park çalışmaları ile yaşanılabilir ve nefes alınabilir bir kent oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 00:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?